Afbeelding
Foto: 123RF.com

Waarschuwingen afgegeven bij integrale controle bij bezorg- en afhaalhoreca

Nieuws 3.548 keer gelezen

CULEMBORG • Bij bezorg- en afhaalhoreca zijn woensdag 20 september integrale controles uitgevoerd bij bezorg- en afhaalhoreca. Er zijn meerdere waarschuwingen afgegeven en twee boetes uitgedeeld.

In de gemeente Culemborg worden regelmatig controles uitgevoerd om criminaliteit en ondermijning aan te pakken.

Wat is er aangetroffen?

Tijdens de controles zijn er bij verschillende ondernemers diverse waarschuwingen afgegeven voor onder andere loshangende bedrading, slechte ventilatie en blussers die over de datum waren. Ook is er een waarschuwing gegeven voor het niet vermelden van allergenen en was er een ondernemer die niet voldeed aan de hygiëne. Er zijn twee boetes uitgedeeld voor het laten bezorgen door veertien jarigen.

Controle

Tijdens deze controle wordt gekeken of de ondernemers zich aan het bestemmingsplan houden en of ze voldoen aan brandveiligheidsvoorschriften en bouwvoorschriften. Er is ook gecontroleerd of de papieren overeenkomen met de werkelijkheid en of de gebouwen veilig zijn. Daarnaast wordt gelet op hygiëne en de veiligheid van het personeel.

Verantwoordelijkheden en consequenties

Het uitvoeren van deze controle is een samenwerking van meerdere partijen. De controles worden uitgevoerd door vertegenwoordigers van de gemeente en de omgevingsdienst Rivierenland, evenals de politie en het openbaar ministerie. Maar ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Arbeidsinspectie zijn aanwezig. Bij overtredingen volgt eerst een waarschuwing, waarbij ondernemers de gelegenheid krijgen om deze te herstellen. Als de overtreding niet wordt hersteld, kan een boete worden opgelegd.

Veilig houden van onze stad

De integrale controles maken deel uit van onze bredere veiligheidsaanpak om de stad veilig te maken en te houden voor iedereen.

Meld verdachte activiteiten

In de strijd tegen ondermijning, mensenhandel, criminaliteit en drugshandel werkt de gemeente Culemborg samen met partners zoals de politie en omgevingsdienst Rivierenland. Inwoners zijn uitgenodigd om verdachte activiteiten in hun omgeving te melden. Neem contact op met de politie via 0900-8844, bel 112 in noodgevallen, of geef anoniem informatie door via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gelderlandfabriek versterkt organisatie en gaat volgende fase in Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Inwoners ontvangen button met afbeelding van de 'Engel van Culemborg' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Thuiswedstrijd waterpolo jeugdteam in zwembad de Waterlinie Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Proeverijen van de wijnen uit BOB Rivierenland in december Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
PvdD wil algeheel verbod op het voeren van dieren in de openbare ruimte Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
'KEC connects' tijdens winterconcert Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kerstfair in het oude stadhuis in Culemborg Nieuws 6 dec., 12:00
Afbeelding
Botsing op de N320 te Culemborg Nieuws 6 dec., 10:17