• Dickij de Goeij in haar werkplaats in 2021.
• Dickij de Goeij in haar werkplaats in 2021. Foto: Fleur van Eeuwijk

Dickij Vroege wil doorstart van Doppen Depot na verwoestende brand

Nieuws 2.272 keer gelezen

CULEMBORG • Het Doppen Depot van Dickij Vroege in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Textielweg 16 werd vorige week zondagavond getroffen door een verwoestende brand. Duizenden doppen zijn gesmolten

“Alles is weg”, zegt Dickij Vroege, de onvermoeibare vrijwilligster achter het initiatief. “Maar hoe verdrietiger ik ben, hoe strijdlustiger ik word om terug te komen. Het kan misschien nog even duren, maar het gaat lukken.”

Jarenlang verzamelde Dickij plastic doppen van frisdrank, melkpakken en waterflessen. “Het was mijn absolute passie, hier heb ik me helemaal honderd procent voor ingezet.”

Sorteren
Vier dagen in de week was ze bezig om de ingezamelde doppen te sorteren. Ze ontving van de afvalverwerker zo’n 250 euro voor elke duizend kilo ingezameld plastic materiaal. In totaal haalde ze maar liefst 25.000 euro op met haar werk. Al het geld werd rechtstreeks gestort op de rekening van het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF).

Overal in Nederland, maar vooral in Gelderland en Zuid-Holland, waren mensen bereid om doppen in te zamelen voor Dickij’s Doppen Depot. Zelfs in Scheveningen stonden flessen om de doppen in te zamelen. 

Dickij begon haar sorteerwerk ooit aan de eigen keukentafel. Ze had nog een tijdje een ruimte in de Zandstraat, maar was dolblij toen stoffeerder Edwin Jägers haar een flinke ruimte in het pand aan de Textielweg 16 aanbood. “Het is geweldig wat hij voor mij heeft gedaan. Het is zo triest dat zijn eigen pand verloren is gegaan.”

Hartverwarmende reacties 
Dickij kreeg de dagen na de brand honderden hartverwarmende reacties via haar Facebookpagina. “Opeens merk je hoeveel het werk betekent heeft voor veel mensen.” Ze is nu op zoek naar gratis opslagruimte om door te gaan met haar depot.

Bellen of appen kan via telefoonnummer 06-24337705 of een via een messeger. “Willen jullie duimen dat het me gaat lukken, want ik popel om te beginnen.”

Inmiddels is bekend dat Beijer Schoenmode op 6 juli een sponsorloop houdt, waarbij de opbrengst is bestemd voor Dickij’s Doppen Depot. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grootschalige inzetoefening op het O.R.S. Lek en Linge Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Waterschap Rivierenland houdt Open Dag op zaterdag 14 oktober Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) ontvangt ster als symbool en eerste erkenning samenwerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Oppositie Culemborg wil aanleg fietsstraat nog eens kritisch bekijken Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nationale bloembollenweekend begint in Culemborg Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Pro Persona Connect en IrisZorg orgniseren een ondersteuningsgroep Nieuws gisteren
Afbeelding
Timpaan doneert 175.000 euro aan Hospice Nocturne Nieuws 27 sep., 10:22
Afbeelding
Open ochtend nieuwe locatie peuteropvang Harlekijn Nieuws 27 sep., 07:00