• Leerlingen van KWC praktijkonderwijs beleefden een fantastische week
• Leerlingen van KWC praktijkonderwijs beleefden een fantastische week Foto: Willy van Vuren

KWC’ers klussen op camping in Zweden

Nieuws 1.404 keer gelezen

culemborg • Wat doe je als je docent Kirsten Stoffelen met man en drie kinderen naar Zweden verhuist om daar een camping te beginnen? Leerlingen van Praktijkonderwijs van het KWC wisten het wel: Dan ga je haar opzoeken.

Kirsten en haar man Anton Sleeuwenhoek zijn in augustus vorig jaar met hun drie kinderen geëmigreerd naar Zweden. In het plaatsje Vitsand hadden eerder dat jaar een natuurcamping overgenomen: inmiddels omgedoopt tot camping Fristad. Vitsand ligt in de provincie Värmland op een half uurtje van de Noorse grens ter hoogte van Oslo. Anton: Het is een prachtig bosgebied met heel veel meren, op slechts vijf minuten van de skipiste. Kirsten was voordat ze met Anton en de kinderen naar Zweden vertrok werkzaam als onderwijsassistent bij het praktijkonderwijs van het KWC.

Aan het begin dit schooljaar ontstond bij de leerlingen van het KWC het plan om mevrouw Van Stoffelen op de camping te gaan helpen. Na een sollicitatie en een gesprek werd de groep samengesteld. Daarna kwam de voorbereiding, groepsvorming en het houden van allerlei acties om het geld bij elkaar te krijgen. Uitgangspunt was dat iedereen mee kon maar wel actief moest bijdragen aan het inzamelen van het geld. Dit is gelukt en zo vertrok de groep naar Oslo om vervolgens met busjes naar Zweden te rijden. Voor een deel van de leerlingen was dit de eerste keer in een vliegtuig en op reis met een groep naar het buitenland. Na een lange reis was iedereen super enthousiast bij de aankomst op de prachtige plek aan een meer midden in de Zweedse natuur.

Geklust

Er is de hele week veel geklust. Er is gewerkt aan de sanitaire voorzieningen, de speeltuin is geverfd en speeltoestellen opgeknapt, er zijn vlonders gemaakt om luxe tenten op te zetten, een bloementuin aangelegd, hout gehakt, een receptiebord gemaakt, een terras voor de caravan, houten hekjes ter afscheiding van de kampeerplaats en iedereen dag hebben we zelf gekookt. De leerlingen hebben hard gewerkt, het was erg gezellig met elkaar en natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning. Op de vraag wat de leerlingen het leukst vonden werd erg verschillend gereageerd, klusjes doen, koken, een lange bergwandeling bij een waterval, mountainbiken, snowboarden, kanoën waren erg favoriet. Een aantal anderen vond het al fantastisch om er gewoon te zijn. 

“Het was voor de leerlingen een geweldige ervaring”, aldus het KWC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Kookclub klaar om samen aan tafel te gaan.
Onvergetelijke Kookclub opent deuren in Tiel Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Jouw bijdrage voor Koningsdag in Culemborg in Het Kontakt Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Vervelen? Niet tijdens de meivakantie! Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
De Fransche school organiseert vier avonden buitenbios Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding op het Stationsplein in Culemborg 112 23 apr, 14:10
Bloesem.
Ouderen uit Culemborg beleven 44e Bloesemtocht Nieuws 23 apr, 12:00
• Martin van Weelden en Hennie van den Boogert.
Strijd tegen windpark gaat door: 'Wij willen gezondheid niet op het spel zetten' Nieuws 23 apr, 10:34
• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 23 apr, 09:00