• Tamara van der Hek doet op 1 juni 2023 mee als wandelaar aan de Alpe d'HuZes.
• Tamara van der Hek doet op 1 juni 2023 mee als wandelaar aan de Alpe d'HuZes. Foto: Fleur van Eeuwijk

Tamara van der Hek (47) doet mee aan de Alpe d’HuZes

Nieuws 1.485 keer gelezen

CULEMBORG • Op 1 juni doet Tamara van der Hek (47) mee aan de Alpe d’HuZes waarin ze een bijdrage levert aan de strijd tegen kanker.

Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen deelnemers van de Alpe d’HuZes per fiets, rennend of wandelend op één dag zoveel mogelijk de Alpe d’HuZes. 

Tamara zal er een hele week bij zijn om zo haar steentje bij te dragen. “Kanker raakt ons allemaal en daarom is het zo belangrijk om hier aandacht aan te besteden.”

De 47-jarige komt uit Ravenswaaij en is al haar hele leven sportief. “Ik heb aan gymnastiek, basketbal, paardrijden en dansen gedaan.” Tamara wilde al een aantal jaar lang meedoen aan de Alpe d’HuZes. “Toch was er iedere keer wel iets waardoor ik niet mee kon doen en stelde ik het weer uit.”

Steentje bijdragen

Afgelopen februari besloot ze zich in te schrijven. “De afgelopen jaren is er veel gebeurd. Er zijn namelijk veel mensen in mijn omgeving overleden aan kanker en zelf zat ik ook niet goed in mijn vel. Dan ga je veel nadenken.” Tamara wil haar steentje bijdragen voor deze vreselijke ziekte. “Kanker raakt ons allemaal. Daarom wil ik via deze weg geld ophalen voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en kankerpatiënten.”

Ook in haar eigen leven heeft Tamara verlies gekend deze ziekte. “Mijn opa is op mijn twaalfde overleden en een aantal jaar geleden is mijn schoonzus overleden. Zij laat twee kinderen achter en dit grijpt mij enorm aan.”

Streefbedrag behalen

Iedereen die meedoet aan de Alpe d’HuZes, begint met een streefbedrag van 2.500 euro. De afgelopen maanden heeft Tamara op verschillende manieren geld bij elkaar weten te halen. “Dit begon bij familie, vrienden en kennissen. Ook heb ik tijdens Koningsdag een enveloppenkraam in Beusichem en Culemborg gehad.”

Deze enveloppenkraam was een groot succes. “Dit had ik niet verwacht. In elke envelop had ik een prijsje zitten. Van een sleutelhanger of een zakje chips tot aan iets lekkers van Verhallen.” Daarnaast heeft Tamara momenteel nog steeds een donatiebox bij Verhallen staan waar mensen - ook na 1 juni - geld kunnen doneren voor de Alpe d’HuZes.

Voorbereidingen in volle gang

Naast het ophalen van geld, is Tamara ook druk bezig geweest om zich voor te bereiden. “Zelf wandel ik twee dagen in de week. Maar de Alpe d’HuZes is stijl en heeft allerlei bochten. In Nederland is het lastig om je hierop voor te bereiden.” Daarom besloot ze een sportschool in Lienden te benaderen die haar graag wilden helpen. “Daar kan ik nu iedere week stijl wandelen op de loopband en is er een hoogtekamer zodat je met dezelfde zuurstof als in de bergen kunt trainen.”

Emotionele tocht

Op 26 mei vertrekt ze richting de Alpe d’HuZes. “Ik wil als vrijwilliger de hele week helpen om zo alles te ervaren.” Ook zal ze de vrachtwagens uit Culemborg binnenhalen voor de start. “In Culemborg zit er namelijk een groot magazijn waar alle spullen opgeslagen staan die ze bij de Alpe d’HuZes nodig hebben. Dertig vrachtwagens komen dan uit Culemborg hiernaartoe met eten, drinken, flyers en nog veel meer.”

En dan is het op 1 juni zo ver. “Daar kijk ik enorm naar uit. Ik wil proberen om twee keer mee te doen. De eerste wandelroute is 14,5 kilometer en daarna kun je met een kabelbaan naar beneden en begin je opnieuw bij een ander startpunt.” Tamara denkt dat de hele week emotioneel zal zijn. “Iedereen is hier voor hetzelfde doel en de gevoelens die ik jarenlang heb weggestopt, zullen zeker naar boven komen. Maar dat is juist mooi.”

Wil jij een steentje bijdragen? Kijk dan op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/tamaravanderhek/alpe-dhuzes waarin je op Tamara haar pagina geld kunt doneren.

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
1.865 pakken koffie voor de Voedselbank Rivierenland Nieuws 12 uur geleden
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
Lynn Kools: 'Ziggo Dome is mijn grote droom' Nieuws 27 mrt, 15:00
• De nieuwe Golf kon je kopen bij autobedrijf van Zanten in Geldermalsen.
Populaire gezinswagen: 50 jaar Volkswagen Golf Nieuws 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Elf jonge mediatoren op de Koningin Julianaschool Nieuws 27 mrt, 10:00
• De uitvalsbasis van de Dierenambulance in Culemborg.
Dierenambulance voert gedragscode in na ongewenst gedrag op de werkvloer, (voormalig) vrijwilligers teleurgesteld Nieuws 27 mrt, 09:10
Druk bezig met de onderschildering.
Vernieuwing van muurschildering aan de Westersingel Nieuws 26 mrt, 15:00
• Sandra Wormgoor (l), Maria van Vlerken en Miranda van der Klaauw (r).
Wereld komt samen in het Talencafé van Culemborg Nieuws 26 mrt, 12:00
Afbeelding
CREATURE: jonge mensen lopen voor het klimaat, in navolging van Franciscus van Assisi Nieuws 26 mrt, 10:39