Logo culemborgsecourant.nl


Foto: Picasa

Schoolherinneringen in beeld

  Historie

Culemborg - Veertig ouderen uit Culemborg hebben aan verhalentafels hun schoolherinneringen opgehaald. Samen met vrijwilligers gaan zij deze verhalen omzetten in een Culemborgs verhalenboek, enkele korte films en een tentoonstelling.

Onder begeleiding van vrijwilligers van Stichting Levende Verhalen zijn er op vijf verschillende locaties in Culemborg verhalentafels waar ouderen hun schooltijd met elkaar delen. Deze Tafels lopen vanaf half november 2019 tot maart 2020. Deelneemster mevrouw Kraak (94): "Het is heel erg gezellig. Ik ben wel oud, maar herinner me nog veel van vroeger en vindt het erg leuk om die herinneringen met anderen te delen. De twee begeleiders, wonen pas kort in Culemborg; ze zijn heel aardig en echt geïnteresseerd in onze verhalen."

Culemborgs verhalenfestival
Vanaf maart gaat een groep vrijwilligers aan de slag om de verhalen vast te leggen in de vorm van een Culemborgs verhalenboek, enkele korte films en een tentoonstelling. In het najaar van 2020 worden de resultaten toegankelijk voor een breed publiek tijdens het Culemborgs verhalenfestival.
 

Informatiebijeenkomst vrijwilligers
Voor het vastleggen en uitwerken van verhalen is de Stichting Levende Verhalen Culemborg op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te schrijven, om te filmen of een tentoonstelling voor te bereiden. Belangstellenden zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst op donderdag 16 januari 2020 om 19.30 in restaurant De Ontmoeting (Admiraalvlinderlaan 2, Culemborg). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurslid Huub Baijens: 0652420510.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden