Logo culemborgsecourant.nl


Mn'JAM experiment
Mn'JAM experiment (Foto: eigen foto)

Drie spannende concerten

  Cultuur

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de Gelderlandfabriek in Culemborg pakt in korte tijd uit met drie spannende concerten.

Culemborg - Op 15 januari is het podium voor het jazzy Mn’JAM experiment, 17 januari komt pianist-componist Douwe Eisinga op bezoek en 19 januari brengen pianist-zanger Maurits Fondse en saxofonist Iman Spaargaren tijdens Jam Jazz & Pizza een eerbetoon aan Billy Joël.

Mn'JAM experiment is een groep rond de uit Portugal afkomstige zangeres M en d- en vj JAM. Als bezoeker word je ondergedompeld in bad vol atonale geluiden tot melodieën, ritmes of zelfs harmonieën. Met visuele effecten die door middel van de muziek synchroniseren met de werkelijkheid, elektronische effecten in combinatie met elektrische en akoestische instrumenten, live-looping en eigenzinnigheid. Aanvang 20.30 uur.

De Middelburgse pianist en componist Douwe Eisenga, die 17 januari is te beluisteren, maakt sprankelende muziek voor sprankelende geesten, een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Eerlijke, down to earth muziek. Al vijftien trekt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt samen met tal van artiesten en ook de Culemborgse pianist Jeroen van Veen heeft werk van Eisinga opgenomen. Ook dit concert begint om 20.30 uur.

In de succesvolle serie Jam Jazz & Pizza bezingt Maurits Fondse zondagmiddag 19 januari het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse, ondersteund door saxofonist Iman Spaargaren, het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexa’), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’). Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland Falls’), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’ – ‘New York State of Mind’), zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (‘Goodnight my Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 68 jaar) één van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden. Aanvang 14.30 uur.

Kaarten voor al deze concerten via www.degelderlandfabriek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden