Logo culemborgsecourant.nl


Sweet Hannah
Sweet Hannah (Foto: )

Zomerfabriek met klassiek, indierock en sterrenkunde

De Zomerfabriek draait op volle toeren. Elk weekeinde wordt in de Gelderlandfabriek in Culemborg een serie spannende voorstellingen aangeboden. Ook 14, 15 en 16 augustus is er weer van alles te beleven: fascinerend klassiek, meeslepende indierock, een lesje sterrenkunde en activiteiten voor de jeugd.

Kamermuziek maar dan anders

Op 14 augustus staat Cloud Chamber op het programma, het gezamenlijk project van duo Up Close en het Dudok Quartet Amsterdam. Een project waarbinnen een jazz-based duo (gitaar en contrabas) en een klassiek strijkkwartet elkaar aanvullen, uitdagen en inspireren. Deze unieke bezetting van zes snaarinstrumenten creëert een enorme rijkdom aan muzikale mogelijkheden en kleuren. Het resultaat is een geheel nieuwe vorm van kamermuziek: ingetogen, maar tegelijkertijd met veel zeggingskracht en zeer expressief. Er zijn concerten om 20.00 en 21.30 uur.

Sweet Hannah en Stijn Meuris

Tijdens de zaterdagavondcarrousel op 15 augustus krijgt de bezoeker vanaf 20.30uur  drie minivoorstellingen voorgeschoteld. De indierockers van Sweet Hannah, een zeskoppige band uit Culemborg en Utrecht, brengen dynamische pop/rock, beïnvloed door muziekstijlen van over de hele wereld. Genres worden moeiteloos afgewisseld terwijl de rauwheid zorgt voor een rode draad. Van een andere orde is Stijn Meuris, in Vlaanderen al ruim dertig jaar een grote naam dankzij de bands Noordkaap en Monza. Meuris, naast muzikant tevens tv-programmamaker, dj, conferencier en pleitbezorger voor de cultuur, heeft nog een andere passie: astronomie, of sterrenkunde. Daarmee reist hij niet alleen theaters af, tv-zender Canvas maakte met hem de succesvolle serie Stijn en de Sterren. Een buitenkans voor liefhebbers van melkwegstelsels en zwarte gaten. Natuurlijk kan er ook weer worden gedanst  - of gewoon worden geluisterd naar swingende klanken Dat alles in de silent disco met dj Mike Lambooij.

Beatboxen en Anderhalve Peter

Zondagmiddag (16 augustus) is voor de jeugd met als vanouds Camping Noord (13.00 uur) en tevens een workshop beatboxen (14.00 uur). Voor iedereen vanaf 6 jaar treedt het duo Lang en Gelukkig op met de voorstelling Anderhalve Peter. Liedjes over gedragsregels en zeeën van tijd maar ook over de strijd tussen Peter Pandemie en Anderhalve Peter (15.30 uur).

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden