Logo culemborgsecourant.nl


Museum van Dromen van Beeldend Danstheater Telder
Museum van Dromen van Beeldend Danstheater Telder (Foto: Anna Fransen)

Cultuurfonds Gelderland ondersteunt 72 projecten

Regio - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het tweede kwartaal dit jaar 72 projecten ondersteund. Daarmee werd € 206.979 gegeven aan cultuur en natuur in de regio.

In het afgelopen kwartaal kregen 72 nieuwe projecten ondersteuning van het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren, zoals het Gelders Waterschapsfonds en het Buurtcultuurfonds Mooiland Gelderland.
De toekenningen werden gedaan in diverse sectoren. De Popschool Harderwijk werd 5.000 eurotoegezegd voor een origineel havenconcert Pop meet’s classic. Ook De Bongerdbühne in Groessen ontving een toezegging van 5.000 euro om voorstellingen voor een klein publiek mogelijk te maken in een boomgaard. Beeldend Danstheater Telder werd 2.500 euro toegezegd voor het multidisciplinair project Museum van Dromen.

Particulier geld

Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiroLoterij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen

Er kunnen nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden