Logo culemborgsecourant.nl


Gefêteerde boekhandelaar Gerard Tomey
Gefêteerde boekhandelaar Gerard Tomey (Foto: rechtenvrij)

Gedichtenmanifestatie in Culemborg

Culemborg - 35 jaar zit Gerard Tomey in het boekenvak. Zijn winkel aan de markt in Culemborg is het centrum van de boekencultuur in de Lekstad. Belangwekkend is het grote raam bij de ingang waar met grote regelmaat nieuwe en oude gedichten op groot formaat verschijnen. De Roos van Culemborg, sterk in gedichten, is verantwoordelijk voor de keuze.

In de serie ‘Lang leve de boekhandelaar’ wordt op zaterdag 22 augustus 16.00 uur het gedicht ‘Ik heb een boek’ onthuld van de Culemborgse schrijver/zanger Harm Peter Smilde. Hij is een kenner van de popcultuur in Nederland en specialist in Bob Dylan. Aan de onthulling gaat een poëtische manifestatie vooraf.

Het ensemble ‘Water en Wijn’, bestaande uit Eric Jansen en Harmpeter Smilde bezingt de rijkdom aan boeken. Alle dichters en dichtliefhebbers van Culemborg zijn uitgenodigd eigen of andermans werk voor te dragen dat past in het thema ‘Ik heb een boek’. De stoep van boekhandel Tomey, Markt 36, is zaterdag 22 augustus het speelterrein van dichtliefhebbers.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden