Logo culemborgsecourant.nl


Roscoe Jozefzoon en Marco Janssen in Marco's studio. Een pc en boxen in een kleine slaapkamer. Dat is tegenwoordig alles voor een studio!  (foto: Evert Scheffer)
Roscoe Jozefzoon en Marco Janssen in Marco's studio. Een pc en boxen in een kleine slaapkamer. Dat is tegenwoordig alles voor een studio! (foto: Evert Scheffer) (Foto: Evert Scheffer)

'Het zijn allemaal geluksmomenten'

''Een jongensdroom is waarheid geworden.''

Evert Scheffer

Werken als DJ in Spanje, Griekenland, Duitsland (en Nederland natuurlijk). Welke jongere die van de dance-scene houdt wil dat nou niet? Honderdvijftig optredens en bekendheid in het DJ-circuit. Het is Marco Janssen – als DJ Merco- helemaal gelukt. En hij maakt het nog bonter: Afgelopen vrijdag is zijn eerste single uitgekomen. En daar wordt wereldwijd heel veel van verwacht.

CULEMBORG - Het leven hangt van toevalligheden aan elkaar. En dat zou zo maar eens waar kunnen zijn. Althans, zeker voor Marco Janssen. Als hij pakweg anderhalf jaar geleden niet naar de fitness was gegaan, was het leven heel anders gelopen dan nu het geval is. Hetzelfde geldt voor Culemborger Roscoe Jozefzoon. Als hij diezelfde dag niet naar de fitness was gegaan en toch met zijn broer Dunkey naar het feestje, had hij niet geweten van Marco. 'Allemaal geluksmomenten in het leven', zegt Roscoe.

Internationaal

Marco (26) is al sinds zijn 16e DJ. Het begon met enorme liefde voor muziek én een verjaardagsfeestje en van lieverlee werd het meer en meer. Hij heeft nog nét de tijd meegemaakt dat een DJ op pad ging met een koffer Cd-tjes. Tegenwoordig is een studio van een DJ niet meer dan een kleine kamer met een pc, geluidsboxen en een stickje waar de muziek op wordt gezet. En dat is bij Marco niet anders. Eerst was het het remixen en stukken muziek aan elkaar plakken wat trok, maar van lieverlee - toen hij melodietjes en muziek doorhad- nam eigen nummers produceren een steeds belangrijker plaats in. Ondertussen (voor de coronatijd natuurlijk) doet hij pakweg 150 optredens in binnen- en buitenland. Roscoe Jozefzoon (43) houdt zich al met muziek bezig 'sinds hij kan lopen', zegt hij zelf. Van beroep is hij sportcoach, maar muziek is zijn (andere) passie. Hij zingt, componeert, schrijft teksten en geeft zangles. Een optreden bij X-Factor in seizoen 2008-2009 (halve finale) opende veel deuren voor hem. Overigens zingt zijn broer Dunkey ook en doet zijn zus het met tv-optredens ook al niet onverdienstelijk. Bij de fitness kreeg Roscoe te horen dat er iemand was die ook veel aan muziek deed. Hij kende DJ Merco niet, maar dat is nu anders!

Dé nummer één

Marco had pakweg anderhalf jaar geleden een nummer gecomponeerd -Contigo (Tik Tak) - en stuurde dat naar Roscoe. Die er in krap een paar minuten een tekst bij had. Een kennis van Roscoe overgoot het geheel met een Zuid-Amerikaans sausje. Contigo (Tik Tak), gezongen door Roscoe en zijn broer Dunkey en gecomponeerd door Culemborrg nummer drie, gaat - met alle relaties contacten die ze hebben- het volgens hen helemaal worden. Het liedje is wereldwijd op alle online kanalen te horen. De bedoeling: Plezier, vrolijkheid en zomerse sferen in deze moeilijke tijd!

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden