Logo culemborgsecourant.nl


Hakim met zijn mannen vol in training  ( foto Aziz Samoud
Hakim met zijn mannen vol in training ( foto Aziz Samoud (Foto: : Aziz Samoud)

Fair Play voelt zich niet welkom

'Het Hotseknots Begonia voetbal gaat lastig worden'

Jan Woldberg

Na een afwezigheid van zeven jaar keert de Marokkaanse voetbalclub Fair Play na de zomer terug op de velden. De Gemeente heeft besloten dat Vriendenschaar haar velden moet delen met Fair Play. Vriendenschaar ziet dit niet zitten en is naar de rechter gestapt. In de Gelderlander laat oud-voorzitter en oud-wethouder Huub van Oorschot weten niets tegen Fair Play te hebben maar niet 1,3 miljoen euro investeringen in het park zo maar te willen delen. Volgens van Oorschot richt Vriendenschaar haar pijlen op de gemeente en niet op Fair Play.

Culemborg - Voorzitter en raadslid Machid El Boustati richtte Fair Play twintig jaar geleden op om de Marokkaanse jeugd een alternatief voor de straat te bieden. De club werd op grond van beschuldigen een aantal jaren geleden opgeheven. Volgens Oud-wethouder Roeland Geertzen was Fair Play een dekmantel voor dubieuze activiteiten. Op initiatief van El Boustati verscheen een rapport over de teloorgang van Fair Play. Dit rapport laat zien dat het toenmalige gemeentebestuur er alles aan heeft gedaan om de voetbalclub dwars te zitten.

Volledig eerherstel

Het rapport bracht volledig eerherstel en de club pakt nu de draad weer op met een ervaren technische staf uit de eigen gelederen.Hoofdtrainer is Hakim Chatouani geworden, die als voetballer in het betaalde voetbal de nodige ervaring heeft opgedaan en hij gaat dat doen met zijn broer Karim die de coaching voor zijn rekening neemt. El Boustati is blij met de broers: ''Hakim is een toptrainer en Karim is een voorbeeld voor onze jongeren en in staat om voor stabiliteit te zorgen.”

Hakim wilde stoppen

Hakim was eerder van plan om te stoppen maar voor Fair Play maakt hij een uitzondering.”Bij deze club gaat mijn hart sneller kloppen.'' Hakim maakt zich niet druk over de commotie rond het gebruik van de velden. Hakim: “Ik kan goed met de mensen van Vriendenschaar en ik maak mij hier niet druk om want dit is een zaak van het bestuur en de gemeente ik richt mij liever op het sportieve deel en zie dat er een fanatieke groep staat waar ik mijn energie in wil steken.’

Hotseknots begoniavoetbal

Fair Play gaat met 16 selectiespelers van start in de krochten van het amateurvoetbal, de vijfde klasse, waar het hotse knots begonia voetbal nog heel gewoon is. Hakim gaat voor verzorgt voetbal en hij onderschat de vijfde klasse niet. Hakim: “In deze klasse is de fysieke strijd nog heel gewoon en dat is niet vanzelfsprekend voor mijn spelers die al lang niet meer gespeeld en een conditieachterstand hebben . De anderen komen vooral van Focus en Vriendenschaar waar zij onvoldoende kansen kregen. Dat wil niet zeggen zij bij ons meteen in de selectie staan.’ Hakim gaat voor een geleidelijke opbouw en wil met de jeugd en meerdere elftallen een fundament naar de toekomst gaan neerzetten.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden