Logo culemborgsecourant.nl


Logo AV Statina
Logo AV Statina (Foto: AV Statina)

Beginnen met hardlopen bij AV Statina

Culemborg - In samenwerking met AV Statina biedt De Wandelklas binnenkort de Walk2Run hardloopcursus aan. Het doel van deze 8 weken durende cursus is om op een ontspannen manier met hardlopen kennis te maken én het plezier van hardlopen te ervaren. Na de cursus voelen deelnemers zich gezonder, fitter, vrolijker en beschikken over meer uithoudingsvermogen. Deelnemers kunnen na de cursus makkelijk aansluiting vinden bij één van de loopgroepen van AV Statina. Dit is uiteraard geen verplichting, op een andere manier doorgaan met plezierig hardlopen en bewegen kan natuurlijk ook. Er wordt tijdens de cursus niet gekeken naar afstand, snelheid, of het neerzetten van prestaties binnen een bepaald tijdsbestek. De aanpak is persoonlijk, op maat en ongedwongen. 

Wat gaan we doen

Vanuit wandelen wordt geleidelijk toegewerkt naar hardlopen. Zeker tijdens de eerste 4 weken is veel ruimte voor stevig wandelen ingeruimd. Dit is nodig om het lichaam voor te bereiden op de fysieke belasting van hardlopen. Er is één groepstraining per week, onder begeleiding van een gediplomeerd hardlooptrainer. Daarnaast is het de bedoeling dat deelnemers wekelijks minimaal één keer, bij voorkeur twee keer, zelfstandig trainen. Voor deze zelfstandige trainingen worden diverse trainingsprogramma’s aangeboden. Deelnemers kiezen díe trainingen die het beste aansluiten bij hun gevoel en mogelijkheden. Uiteraard worden zij daarbij geadviseerd en begeleid.

Voor wie

Iedereen die in staat is om 2 tot 3 keer per week minimaal 30 min aaneengesloten in stevig tempo te wandelen (5 à 6 km per uur), zal de trainingen goed op kunnen pakken. Het hebben van hardloopervaring is niet nodig. Walk2Run kan voor revaliderende hardlopers een prima manier zijn om terug te keren in het hardloopleven.

Data, locaties en aantal deelnemers

Er zijn in het najaar 2 cursussen, een op maandagavond en een op donderdagochtend. Op maandagavond vindt de cursus plaats bij AV Statina, op en rond de atletiekbaan, Sportlaan 15, 4102 HM Culemborg. Startdatum is 7 september, aanvang 19:30u. en einde rond 20:45u. Op donderdagochtend vindt de cursus op diverse locaties dwars door Culemborg plaats. Het vertrekpunt wordt iedere week ruim van te voren bekendgemaakt. Startdatum is 10 september, aanvang 09:30u. en einde rond 10:45u. Om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht en begeleiding te bieden is het maximale aantal deelnemers per cursus 10 personen. Dit maakt het tevens eenvoudiger om de 1,5m afstand te waarborgen.

De kosten van de cursus bedragen 80 euro.

Inschrijven kan vanaf nu per mail: litha@dewandelklas.nl..Voor meer informatie en vragen: fb.me/DeWandelklas of stuur een mail naar litha@dewandelklas.nl
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden