Logo culemborgsecourant.nl


Ian Siegal
Ian Siegal (Foto: Katharine Hill)

'Zomerfabriek' biedt culturele verrijking

Onder de noemer 'Zomerfabriek' is er van 7 t/m 9 augustus een muzikaal programma in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Culemborg - De aftrap wordt gegeven op vrijdag met de Engelse zanger/gitarist Ian Siegal, daags erna volgt het minifestival tijdens een zeer gevarieerde zaterdagavondcarrousel en zondag de zonnige klanken van de Spaanse componist Luigi Boccherini en Camping Noord.

De voorzitter van stichting Cultuurfonds Culemborg zei het onlangs in de krant: ‘cultuur is verrijkend, je hebt het net zo nodig als eten en drinken.’ De Gelderlandfabriek onderschrijft dat volledig en zorgt in deze verwarrende tijden dat het ook tijdens de zomerperiode niet ontbreekt aan culturele activiteiten. Elk weekeinde is er genoeg te beleven voor oud en jong.

Brandgevaarlijke slidegitaar

Op 7 augustus strijkt niemand minder dan Ian Siegal neer voor twee akoestische solo-optredens om 20 en 21.30 uur. Hij staat bekend als bluesgitarist (was in 2016 nog te zien tijdens Culemborg Blues) en is overladen met prijzen. Maar Siegal heeft veel meer in zijn mars. Zet je neer, neem een drankje en laat je meeslepen in een uur lang passie, humor, brandgevaarlijke slidegitaar en een met ziel doordrenkte stem die groot genoeg is om bomen te vellen.

Muziek, humor en dansen

In het drieluik van de zaterdagcarrousel op 8 augustus keert Hannah Kaldewaij terug. Ze was dit voorjaar te zien tijdens de onlineshow Niet Afgelast waar ze spontaan een prachtig duet deed met Bert van den Brink. Mix de stemmen van Corrine Bailey, Beyonce en Joni Mitchell en je hebt Hannah, die nu het podium deelt met singer/songwriter Fabienne Julie. Zij haalt veel inspiratie uit literatuur en creëert een nieuw universum door het gebruik van dromerige sounds en songteksten die voelen als een golf van poëzie. Gewapend met dwarsfluit, accordeon en absurditeit neemt Pas de Cygne je mee in een ervaring waarin imperfect perfect is. Het jonge mime-duo Sofie de Klerk en Martijn Schrier brengen een humoristische, toegankelijke en beeldende voorstelling. En natuurlijk wordt ook gedanst. Dj Rick Snel, bekend van de We Love feesten, presenteert over je koptelefoon de beste dansbare muziek vanaf de jaren 60.

Spaanse Haydn

Op zondag om 15.00 uur neemt The Northern Consort de bezoeker mee naar zuidelijke regionen met de flamboyante muziek van Luigi Boccherini. Deze ‘Spaanse Haydn’ is een meester in klankkleuren, vol verrassende en speelse ingevingen en was zelf een begenadigd cellist. The Northern Consort speelt in wisselende samenstellingen op authentieke instrumenten muziek van begin 17e tot begin 19e eeuw. Twee van de leden, Femke Huizinga (altviool) en Izhar Elias (gitaar), wonen sinds kort in Culemborg en spelen hun eerste thuiswedstrijd.

Ook deze zondag vanaf 13.00 uur zet Camping Noord de slagboom weer open voor kinderen en hun ouders. Onder regie van de Familiefabriek komen op deze dagcamping alle vakantieklassiekers voorbij. Speel badminton, tafeltennis, jeu de boules, rummikub of bouw zandkastelen. Kom indoor vogelspotten, knutselen, hutten bouwen en racen met de megaracebaan.

Info en tickets via www.zomerfabriek.nl

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden