Logo culemborgsecourant.nl


Kiki Schippers
Kiki Schippers (Foto: eigen foto)

Zomerfabriek en festivalcarrousel

West Coast-muziek, silent disco en een kleine culinaire wereldreis zijn de ingrediënten voor een nieuwe ronde van de Zomerfabriek carrousel, op 1 augustus in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

Culemborg - Maar de Zomerfabriek start dat weekeinde al vrijdag 31 juli als Kiki Schippers twee voorstellingen komt geven, om 20 uur en 21.30 uur. De cabartier maakt de rekening op in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer? Kiki Schippers bedrijft satire bij Spijkers met Koppen, schrijft columns voor het AD, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied.

Mis je de festivals? Op zaterdag kun je met één ticket drie korte voorstellingen bezoeken op verschillende plekken in de fabriek. Ticket West is een West Coast bluesband, beïnvloed door artiesten als T-Bone Walker, William Clarke en Wes Weston. De invloeden van jazz-bigband en jumpblues zorgen voor veel swing. Dan is er ‘ons’ fabrieksrestaurant una Volta. Dat neemt je graag mee op een kleine reis rond de wereld. Geniet van een Caribische cocktail, proef de lekkerste Arabische bites en laat je verrassen door een van de bijzondere acts. Voor heel even ben je op vakantie in eigen land. En natuurlijk kan er worden gedanst. Rick Snel, binnen en buiten de Gelderlandfabriek bekend als dj en organisator van de We Love feesten, draait voor jou zijn favoriete tracks in een silent disco setting.

De zondag is voor kinderen en hun families. Laat je meeslepen door de vertelvoorstelling De vrouw en het jongetje (4+) door meesterverteller Eric Borrias. Hij speelt twee keer, om 14.00 uur en om 15.30 uur. Ook kun je om 12 uur terecht voor een workshop Gekke dansjes doen door de Familiefabriek, terwijl vanaf 13.00 uur Camping Noord de hekken weer opent voor een middag vol zomers vermaak voor jong en oud.

Kijk voor alle programmaonderdelen en tickets op www.dezomerfabriek.nl

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden