Logo culemborgsecourant.nl


Stadhuis
Stadhuis (Foto: Gemeente Culemborg)

Stadsgidsen gaan door

De Stichting Stadsgidsen Culemborg heeft besloten weer de hele dag rond te gaan leiden. U kunt vanaf nu dus weer voor elk uur van de dag een rondleiding bij ze boeken, bijvoorbeeld de rondleiding historisch Culemborg of een van de andere wandelingen die op onze site staan.

Culemborg - Wel zijn er nog de nodige beperkingen in verband met het coronavirus. Zo hanteren wij de 1,5 m-maatregel en daarom blijft de groepsgrootte beperkt tot maximaal 5 personen. Komt u met meer dan 5 personen, dan zetten wij een tweede gids in. Verder rekenen wij erop, dat u alleen komt, wanneer u geen verkoudheidsklachten, verhoging of koorts heeft De gratis stadswandelingen op de eerste zaterdag van de maanden april t/m oktober voeren de gidsen voorlopig nog niet uit.

Een nieuwe wandeling is de buitenwandeling. Deze voert voor een groot deel door het gebied buiten de stadsmuren zoals de Veerweg en het monument van de vorige spoorbrug. Deze had bij de ingebruikneming in 1868 de grootste overspanning in Europa. Daarbij vertellen de gidsen allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over het gebied. Zo komen we ook langs de Acht Zaligheden. Weet u waar dat gebouwtje staat? Deze wandeling is vooral aantrekkelijk voor mensen die de rondleiding historisch Culemborg al eens gedaan hebben en een keer iets anders willen.

De Stichting Stadsgidsen Culemborg is een kleine groep enthousiaste en deskundige mensen. Zij promoten de stad door het organiseren van stadswandelingen waarbij de fraaie stad wordt getoond en verhalen uit de geschiedenis van Culemborg worden verteld. Zij verzorgt op afspraak en tegen betaling rondleidingen voor geïnteresseerde groepen, bijvoorbeeld bij een personeelsuitje of een reünie.

De stadsgidsen verwelkomen u graag in Culemborg.

Raadpleeg voor nadere informatie onze website: http://stadsgidsenculemborg.weebly.com of bel 06-184 869 12.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden