Logo culemborgsecourant.nl


leslokaal KC Linny's
leslokaal KC Linny's (Foto: Dirk Pronk)

KC Linny's: meer dan alleen bijles

KC Linny's is het bedrijf van kindercoach Linda Hazenberg. Al jarenlang begeleidt ze kinderen en ouders bij schoolse zaken, met groot plezier en enthousiasme.

Culemborg - ''Ik wil mij onderscheiden van alle bijlessen en bijlesklassen'', aldus Linda. ''Ik geef 1 op 1 les, 100 procent gefocust op die ene leerling.

KC Linny's stelt kinderen centraal en gaat uit van de eigenschappen van het kind. Door persoonlijke aandacht wordt een goede band opgebouwd en wordt de lestijd optimaal benut. Hierdoor gaat het kind met meer plezier en zelfvertrouwen naar school om zich daar ook verder te ontwikkelen.

Linda: soms gaat een leerling al huppelend mijn lokaal uit, roepend naar mama: ik kan klokkijken! Ik snap het nu mama! Tja, ik werk dan ook met een wachtlijst; ik zit vol.

Ook ouders kunnen met hun hulpvragen terecht bij KC Linny's. Bijvoorbeeld over gesprekken met leerkrachten, huiswerk maken thuis, gamen of opvoeding.

Als gediplomeerd dyslexiecoach en dyscalculiecoach is speciale ondersteuning voor kinderen met lees- en rekenproblemen aanwezig. En als gediplomeerd Remedial Teacher worden gepaste leermethodes gebruikt. Gewoon blijven herhalen van bijvoorbeeld sommen is vaak niet de oplossing, juist maatwerk is nodig. Elk kind is anders en denkt anders. Linda: Tijden zijn veranderd, lesmethodes ook, maar niet altijd passend voor elk kind. Ik houd me aan de schoolmethode waar mogelijk, maar vind altijd een zijweg zodat de leerling op school weer mee kan komen. Tips, trucjes, ezelsbruggetjes: Linda weet er genoeg en gebruikt ze waar mogelijk. Kinderen zijn er erg enthousiast over.

Ook geeft Linda lezingen, bijvoorbeeld over CITO, Begrijpend lezen en Wat is huiswerk anno 2020? Linda: het is een andere manier van kijken naar CITO, begrijpend lezen of huiswerk. Oogkleppen af en praktisch en realistisch handelen is het doel. Alles in het voordeel van het kind en daar zijn vaak ouders ook voor nodig. Bij de lezingen zijn dus kinderen en ouders welkom.

En toen kwam corona. Linda: Ja, dan moet je gelijk handelen. Geen punt als ondernemer, sluiten en online verder gaan. En dat werkt. Ik ga online werken nu dus verder uitbreiden.

Maar eerst De Vakantieschool. KC Linny’s houdt al jaren elke vakantie De Vakantieschool, dus niet alleen in de zomervakantie. Het is een groot succes, elke vakantie weer. Meer informatie, zie www.kclinnys.nl of email naar kclinnys@gmail.com.''

Tekst: KC Linny's

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden