Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Fietstaxi’s in de binnenstad

Wie afgelopen zaterdag in de binnenstad van Culemborg was zijn de twee fietstaxi’s vast opgevallen. Nu er meer mag vinden de ondernemers van de binnenstad het dan ook ‘Leuk je weer te zien’. 

Culemborg - Collectief Centrum Culemborg en ondernemers organiseren deze zomer, met een impuls van de gemeente, diverse acties waarmee het publiek gastvrij verwelkomd wordt. Zo kan de bezoeker van de binnenstad gedurende vier weekenden een ritje maken met de fietstaxi. Zaterdagochtend om 11 uur was dan ook de eer aan wethouder Monica Wichgers om de eerste rit met de fietstaxi door de binnenstad te ervaren. Daarmee werd een zomer vol activiteiten in de binnenstad geopend.

“De fietstaxi is een duurzame actie waarmee u het hart van Culemborg vanuit een ander perspectief ziet. Het wordt een gezellige zomer in Culemborg. Komt u ook?” – aldus de wethouder.

Gedurende vier weekenden rijden de fietstaxi’s op de zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur. Afgelopen weekend 4 en 5 juli was de start en wordt vervolgd op: 18 en 19 juli, 8, 9, 22 en 23 augustus. Opstapplaats, vanaf de nieuwe stadsbank tegenover het waterelement op de Markt. Bewaar uw tickets want ze kunnen bij een aantal ondernemers ingeleverd worden tegen bijvoorbeeld een kop koffie/thee of korting op een product. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van ‘Binnenstad Culemborg’.

Het wordt een mooie zomer
De verruimde terrassen bieden deze zomer al meer sfeer in de stad en worden er langzamerhand een aantal extra’s mogelijk. Vanaf 11 juli zal er dan ook elk weekend in de zomerperiode een muzikant op diverse plekken in de binnenstad een liveoptreden geven. De geldende regels met betrekking tot afstand, worden hierbij in acht genomen. Tevens zullen er vanaf volgende week opvallende linnen tassen -echte collectors-items’– bij diverse ondernemers verkrijgbaar zijn. Net als de fietstaxi’s een duurzaam initiatief. Ontworpen en geproduceerd door een Culemborgs bedrijf: De Vrijstaddrukker (www.devrijstaddrukker.nl). Voor de voorwaarden kijkt u bij de deelnemende ondernemers.

De ondernemers van de binnenstad vinden het ‘Leuk je weer te zien’ en verwelkomen u graag gastvrij. Koopt u ook lokaal om onze winkeliers te steunen? – aldus het Collectief Centrum Culemborg, uw ondernemers en de gemeente.

(foto’s: Theo van Dam)

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden