Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

KinderzwerfboekStation bij natuurspeeltuin Bolderburen Culemborg

Bij natuurspeeltuin Bolderburen in Culemmborg wordt een KinderzwerfboekStation opgericht op 1 jui 2020 Daarna kunnen de kinderen uit heel de omgeving hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen. 

Culemborg - Hesther Wieman (beheerder natuurspeeltuin Bolderburen Culemborg) is blij verrast met het KinderzwerfboekStation bij de Bolderburen: ‘Ik wilde het wel eens proberen. Als kinderen tussen of na het spelen in de speeltuin even willen uitrusten, kunnen ze nu een boekje pakken. Leuke afsluiting van een dagje spelen in de speeltuin. En als het boek nog niet uit is, mogen ze het mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten zwerven. Het Station staat nog geen week bij de Bolderburen en het is een groot succes! Gelukkig kijken de ouders ook nog in hun boekenkast thuis of zij boeken hebben die een ander kind mag lezen. Ze hoeven er alleen maar een sticker op te plakken en bij ons in de kist te doen.’

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht

Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden