Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Nieuw 'waterspeelwerk' in Bomedikke

De Bomedikke, de openbare speeltuin in een oude boomgaard langs de Oostersingel in Culemborg, is verrijkt met een nieuw, magnifiek “waterspeelwerk” voor kinderen. 

Culemborg - Op initiatief van een paar buurtbewoners en met medewerking van de gemeente is het in de afgelopen weken door buurtbewoners zelf aangelegd. Het “waterspeelwerk” is door de bevoegde instantie qua veiligheid en dergelijke goedgekeurd en op 25 juni in gebruik genomen.

En zo staat er nu op de heuvel in de speeltuin (die lag er al) een handwaterpomp, ligt op de helling een mooi vormgegeven houten stelsel van waterloopjes en een paar heel grote keien, en onderaan een grote zandbak. Wat dat allemaal voor speelmogelijkheden biedt als er (zeer schoon) grondwater wordt opgepomt, laat zich raden.

Nu kunnen de kinderen in de Bomedikke dus ook naar hartenlust spelen met water en zand. En wat is er leuker dan spelen met water en zand, dan dammen en zandkastelen bouwen en je verbazen over wat water allemaal kan doen? En dat de kinderen zelf het water moeten oppompen maakt het alleen nog maar spannender!

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden