Slagen in coronatijd: grote klasse
Logo culemborgsecourant.nl

Slagen in coronatijd: grote klasse

Een laatste reguliere schooldag op een vrijdag in maart, zonder dat ook maar iemand zich daarvan bewust was. Geen kolderdag, geen gala… Zelfs het centraal examen ging niet door in verband met de coronacrisis. 

Culemborg / Geldermalsen - “Na de persconferentie van zondag 15 maart werd alles anders. Een onvoorstelbaar en uitzonderlijk examenjaar,” blikt directeur-bestuurder Carel Konings van O.R.S. Lek en Linge terug. “Wat mogen onze examenleerlingen trots zijn op hun resultaten. Bijna 850 leerlingen slaagden er onder uitzonderlijke en spanningsvolle omstandigheden in om hun opleiding met succes af te ronden. Ze sleepten een waardevol diploma in de wacht. Grote klasse!”
In juli vinden de feestelijke diploma-uitreikingen plaats. Zoals met vrijwel alles geldt ook hier een aangepaste vorm. “De geslaagden halen hun diploma op via een drive-through, walk-in of tijdens een bijeenkomst met hun klas,” vertelt activiteitencoördinator Mark van Dooren. “In alle gevallen een diploma-uitreiking om nooit te vergeten!”
Hebben de examenleerlingen gekozen voor een tussenjaar, vervolgopleiding of gaan ze direct aan het werk? Konings: “Hoe dan ook begint voor hen een nieuwe en spannende levensfase. Ik hoop dat de geslaagden mooie herinneringen hebben aan hun schooltijd en vol zelfvertrouwen de volgende stap zetten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden