Logo culemborgsecourant.nl


boeken
boeken (Foto: Marianne Dagevos)

Leesclub in Culemborg

In de stad waar het centrum voor mondiale en fair trade producten staat, past een leesclub rondom mondiale literatuur.

Culemborg - Er verschijnen steeds meer goede Nederlandse vertalingen van boeken die een andere stem laten horen? De stem van schrijvers uit Latijns-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. In Engeland noemen ze dat BAME: Black, Asian, Minority Etnic. In Nederland wordt wel gesproken van wereldliteratuur. In de praktijk gaat het om nieuwe en onverwachte perspectieven die afwijken van de witte, westerse blik.

In mondiale literatuur vindt u originele en inspirerende verhalen die onverwachte inzichten opleveren. Bovendien reist u al lezend vanuit uw luie stoel de hele wereld over.

Belangstelling om mee te doen met een leesclub rondom mondiale literatuur? Vragen of nadere informatie? Stuur een berichtje naar Marianne Dagevos: marianne@marcada.nl of app 0621258831.

Bij voldoende belangstelling houden we een bijeenkomst om de mogelijkheden te bespreken om zo’n leesclub te starten in de tweede helft van 2020. Steekwoorden: zo informeel mogelijk georganiseerd, geen kosten, nadruk op uitwisseling van leeservaringen, leesplezier en leren van elkaar.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden