Logo culemborgsecourant.nl


Foto: Theo van Dam

Werken aan een gezonde leefstijl door powerwalking

CULEMBORG - Bewegen is één van de basisaspecten van een gezonde leefstijl. Ons lichaam moet bewegen. Vaak doen we dat te weinig. Zeker in deze tijden van corona is bewegen nóg belangrijker. Beweging zorgt ervoor dat je je beter kunt ontspannen en slapen, je hebt minder kans op overgewicht, krijgt sterkere spieren en botten en het stimuleert de darmfunctie. Bewegen is goed, MEER bewegen is beter! Kom dus in beweging! Wil jij fitter worden en een stap zetten naar een gezonder leven? Dan is powerwalking precies wat jij zoekt!

Powerwalking is fit en fun
Powerwalking is lopen in een stevig tempo (5 à 7 km per uur) met een krachtige armbeweging en een sterke voetafzet. Het powerwalken wisselen we af met spierversterkende oefeningen en leuke intervaltrainingen. Conditie en spieropbouw varen er wel bij. De kans op blessures is klein. Niet iedereen kan hardlopen, maar iedereen kan wel powerwalken. Doordat je in een groep loopt, motiveer je elkaar en daag je elkaar uit. Je werkt op een gezellige én plezierige manier aan je gezondheid. Powerwalking is hierdoor makkelijk vol te houden en nooit saai. Uiteraard houden we 1,5 meter afstand.

Powerwalkingclub Culemborg
Powerwalkingclub Culemborg is in mei 2019 opgericht door Yvonne Copier vanuit haar missie mensen in beweging te brengen, letterlijk en figuurlijk. “Ik wil mensen om mij heen inspireren en begeleiden op weg naar een gezond(er) leven. Enerzijds doe ik dat via coachingstrajecten als leefstijlcoach bij Vitamine Y Leefstijlcoaching & Training, anderzijds als trainer bij Powerwalkingclub Culemborg. Powerwalking is een mooie aanvulling op mijn coachingstrajecten. Verzamel- en startpunt is parkeerterrein Bolderburen aan de Prijsseweg. Lekker centraal zodat we alle kanten van Culemborg kunnen verkennen. De belangstelling voor buiten bewegen groeit. Inmiddels verzorg ik 5x per week een powerwalkles van een uur.” Kijk voor de lestijden op www.vitamine-y.nl/powerwalking of meld je aan voor een gratis proefles.

Gezonde leefstijl

Powerwalking past prima in een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl betekent ook bewust (gezond) eten, niet roken of drinken, voldoende ontspanning en slaap. Zeker voor mensen met gezondheidsproblemen of een verhoogd risico hierop is een gezonde leefstijl erg belangrijk. Er zijn steeds meer mensen met stress gerelateerde klachten, burn-out, overgewicht en leefstijl gerelateerde ziekten (hart- en vaatziekten, diabetes). Een kleine leefstijlverandering kan een groot gezondheidsvoordeel opleveren. Dat lijkt eenvoudig, maar veranderen van gedrag is voor veel mensen lastig. We zitten vaak vastgeroest in denkpatronen en gewoonten. Als leefstijlcoach adviseer en ondersteun ik je op jouw weg naar verandering. Jij pakt de regie over jouw gezondheid. Samen kijken we wat bij jou past, wat vooral wél kan, zodat jij stapsgewijs de nodige veranderingen blijvend weet te realiseren.

Meer informatie

Geïnteresseerd in leefstijlcoaching en/of powerwalking? Zet die eerste stap naar een actieve, gezonde leefstijl. Meld je aan voor een gratis proefles powerwalking of een vrijblijvend kennismakingsgesprek via 06-11030605 of www.vitamine-y.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden