Logo culemborgsecourant.nl

Extra financiële steun voor cultuursector Culemborg

Culemborg - Het Cultuurfonds Culemborg maakt een gevarieerd, lokaal, cultureel aanbod mogelijk. We ondersteunen culturele activiteiten financieel en we fungeren als intermediair voor het culturele veld.

Helaas moet het Cultuurfonds Culemborg constateren dat het culturele leven in Nederland en dus ook in Culemborg, de afgelopen maanden stil is gelegd door het Coronavirus. Geplande tentoonstellingen, uitvoeringen en voorstellingen konden niet doorgaan, waardoor er grote omzetverliezen ontstonden terwijl er al wel kosten zijn gemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor de Culemborgse culturele organisaties, hun medewerkers in loondienst en zzp-ers.

Er zijn inmiddels landelijke regelingen, zoals NOW en Tozo, waarvan we weten dat deze helpen maar niet altijd toereikend zijn. We leven dan ook mee met de in moeilijkheden verkerende organisaties en hun vaste en zzp-medewerkers. Het Cultuurfonds Culemborg kan helaas niet al deze problemen in onze stad oplossen. Wel wil zij actief bijdragen aan herstel en continuïteit van de Culemborgse culturele organisaties, door middel van twee tijdelijke regelingen.

De eerste is gericht op een verruimde financiële bijdrage in dit kalenderjaar aan culturele activiteiten, de tweede beoogt een bijdrage te leveren aan culturele organisaties met vaste lasten (loonkosten en huur) die onder deze omstandigheden niet of onvoldoende gedekt zijn. Alle culturele organisaties in Culemborg worden 3 juni a.s. uitgenodigd om een beroep te doen op deze regelingen. Het Cultuurfonds Culemborg hoopt zo een stevige bijdrage te leveren aan het in stand houden van het culturele landschap van Culemborg.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden