Logo culemborgsecourant.nl


Molen Johanna zoekt uw verhalen.
Molen Johanna zoekt uw verhalen. (Foto: Richard Werkhoven)

Molen Johanna zoekt verhalen

Binnenkort draait de Johannamolen haar miljoenste omwenteling. Deze bijzondere gebeurtenis willen de molenaars niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Culemborg - Deze Korenmolen kenmerkt al geruime tijd het uitzicht in en rondom Parijsch en is nog volop in werking. Wekelijks malen de molenaars en voorzien zij (lokale) ondernemers en particulieren van meel. Ook heeft de molen een culturele functie; het is een erkend monument en kan bezocht worden.
In samenwerking met Stichting Levende verhalen Culemborg zal het levensverhaal van de Johannamolen worden opgeschreven. De Johanna is een dame op leeftijd, ze dateert uit 1878.
Om het levensverhaal zo compleet mogelijk te maken zijn de schrijvers en molenaars op zoek naar mensen die een herinnering hebben aan de molen. Heeft u een anekdote, dierbare herinnering, foto of kent u iemand die dit heeft? Twijfel dan niet, neem contact op met de molenaars en help hen dit indrukwekkende levensverhaal op papier te krijgen.
De molenaars hopen op 21 september 2020 veel geïnteresseerden te treffen in Buurthuis Bolderburen tijdens Open Monumentendag 2020. Uiteraard is het ook dan nog mogelijk om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen. Die dag zullen ook de schrijvers aanwezig zijn om de verhalen te verzamelen.
Meer informatie of uw input inbrengen? Mail aan de.johanna.culemborg@gmail.com of bel met 06-27380167.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden