Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Nieuwe leenronde Vrijstad Windwinning

Samen met Eneco is Vrijstad Windwinning bezig een windpark te ontwikkelen aan de zuidkant van de N320 bij industrieterrein de Pavijen in Culemborg. 

Culemborg - Dit gebeurt in goeie samenwerking met alle stakeholders in het gebied die geregeld samenkomen in de Gebiedstafel. De belangrijkste onderzoeken in het kader van het Milieu Effecten Rapport zijn af.
De Gebiedstafel beraadt zich in juni over het zogenaamde VoorKeursAlternatief (VKA) waar het project vergunning voor gaat aanvragen. Dit natuurlijk binnen de mogelijkheden die de overheid biedt in deze tijd van corona.
Op dit moment is het project in de ontwikkelingsfase. Dat betekent dat de banken nog geen geld in het project willen steken omdat het risico te groot is. Om de dure onderzoeken toch te kunnen financieren haalt de coöperatie geld op bij haar leden. We hanteren daarbij een opslag van maar liefst 33 procent ter compensatie van het risico dat er geen windpark komt en de lener zijn inleg kwijt is.

Meer informatie over het project staat op www.windwinningculemborg.nl en www.vrijstadenergie.nl/projecten. Als lid van Vrijstad Windwinning hoor je als eerste wanneer de leenronde precies start. Je kan lid worden van Coöperatie Vrijstad Windwinning via de site van Vrijstad Energie (www.vrijstadenergie.nl/projecten).

(Bron: Nieuwsbrief Vrijstad Energie)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden