Logo culemborgsecourant.nl


Sinds 30 april is de jeugd van CVV Vriendenschaar weer actief op het veld. De regels van het RIVM worden strikt nageleefd. (foto: Evert Scheffer)
Sinds 30 april is de jeugd van CVV Vriendenschaar weer actief op het veld. De regels van het RIVM worden strikt nageleefd. (foto: Evert Scheffer) (Foto: Evert Scheffer)

'Als ik maar weer kan voetballen'

'Wij kunnen het financieel nog wel even uitzingen''

Evert Scheffer

Natuurlijk! De corona en alle ellende die het met zich meebrengt is vele malen belangrijker dan een potje voetballen. Maar maak dat een kind nou eens wijs. Dat wil – na weken en weken binnen zitten en alleen de buurjongen/meisje zien- wel eens anders. En dat kan weer!

CULEMBORG - Weken en weken was het stil op alle sportvelden langs de N320 richting Culemborg. Waar normaal elke dag reuring was en 's avonds de lampen brandden omdat er volop werd gesport, was het de laatste weken angstig stil en donker. Maar er is - gelukkig voor de sporters- een kentering gekomen. Binnensporten en contactsporten mogen (nog) niet, buitensporten zijn toegestaan mét heel veel mitsen en maren en regels die iedereen dient na te leven. CVV Vriendenschaar is al in een heel vroeg stadium begonnen aan het maken van protocollen en plannen richting gemeente en liet niets aan het toeval over voor de dag dat het buitensporten weer zou mogen.

30 april gingen de eerste kinderen het veld weer op. ''Onder hele strikte voorwaarden'', vertellen voorzitter van de vereniging Huub van Oorschot en trainer van de dames onder de 15 jaar Ramon de Jong. CVV Vriendenschaar heeft een speciaal 'Coronateam', dat tot de laatste centimeter Vriendenschaarterrein - en daarbuiten trouwens ook nog- alles heeft geregeld. Het gebied om de kantine en de velden van de voetbalclub is afgezet met hekken. De sporters kunnen aan de ene kant het veld op en aan de kant het veld weer af. Ouders zetten hun kind bij een 'kiss and ride-plek' af en gaan weer naar huis. Niemand, behalve sporters, trainers en één begeleider per team komt er op het terrein. En zo wordt het mogelijk gemaakt dat de jeugd weer kan trainen. ''Dat was best een puzzel'' vertelt trainer De Jong, ''want anderhalve meter is anderhalve meter. Daar houden we ons aan'."Met veel inzet is het gelukt dit voor elkaar te krijgen. Competitie, uit, thuis... het is er allemaal niet bij. Reizen mag niet, dus worden er onderlinge toernooitjes gespeeld. ''De kinderen stonden te sproingen van blijdschap om weer te morgen voetballen'', vertelt de trainer. ''Het is allemaal ontzettend veel werk geweest om dat veilig te kunnen doen, maar de kids weer op het veld zien: daar doen we het allemaal voor.''

De kantine van CVV Viendenschaar is en blijft dicht. De voorraad is voor kleine prijsjes verkocht aan iedereen die belangstelling had. Dat bracht geld op en anders had het allemaal weggegooid moeten worden. De douches zijn en blijven dicht en dat geldt ook voor de toiletten. Maar het neemt allemaal niet weg, dat er weer reuring is op de Vriendenschaarvelden. ''Met heel veel dank aan alle vrijwilligers en ouders'', zegt voorzitter Van Oorschot. ''Dit hebben we samen bereikt. Geweldig toch?''

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden