Logo culemborgsecourant.nl


Eén van de zes musici in wie Culemborg investeert.
Eén van de zes musici in wie Culemborg investeert. (Foto: via Roos van Culemborg)

Investeer in muziekcultuur Culemborg

Culemborg - Cultureel zijn het zware tijden. Geen concerten, exposities of uitvoeringen. Musici hebben het zwaar. Ook financieel. 

Hun inkomsten komen uit concerten en muzikale projecten. Die gaan voorlopig niet door. Muzikanten zijn vrijwel altijd zzp'er: ze hebben geen vaste baan. Als er dan ook geen verdienende partner in de buurt is wordt het lastig. Culemborg is een stad met een intensief cultureel leven. Altijd en overal is er muzikaal wat te beleven: van grootscheeps tot kleinschalig, van hoog professioneel tot enthousiast werken met liefhebbers in koren en workshops. De multi-inzetbare vakmensen zijn daarbij onmisbaar: dirigenten, begeleiders, zangers, instrumentalisten. Dat geldt voor klassiek en folk- of popmuziek. Culemborg heeft cultureel veel plezier van die vakmensen. En juist zij ervaren de bijzondere omstandigheden aan het lijf. De Roos van Culemborg heeft ook veel te danken aan deze vakmensen . Ze vinden dat het tijd om nu tijd is om ook muzikaal ‘op elkaar te letten’ zoals Premier Rutte dat zegt. Met een slim plan: investeer nu in prachtige concerten die na het corona-tijdperk gehouden gaan worden. Vakmensen als Bas Kuijlenburg, Ineke Geleijns en Pieter Dirksen (klassiek) en Judith Jobse, Martijn Nanninga en Rick Snel (folk/pop) zullen ze met bevriende musici en koren verzorgen. De investeerders kopen nu al hun toegangskaarten. En een groot gedeelte betaalt de fiscus.

Zo werkt het - Muziekliefhebbers zeggen aan de Roos van Culemborg nu een bedrag van 25 euro of een veelvoud toe op cultuurinculemborg@kpnmail.nl Het is een aftrekbare gift want de Roos is ANBI. Voorbeeld: Je maakt 100 euro over. Dan mag je volgende 125%-regeling voor cultuur 125 euro aftrekken van je belastbaar inkomen als de 1% giften al haalt. Bij een redelijk inkomen houdt dat dan je in feite 50 euro betaalt> je krijgt vier vouchers. Je betaalt 12,50 euro per kaart.. - Voor elke betaalde 25 euro krijgt de inlegger een voucher dat dienst doet als toegangskaart voor een fraai concert als het geven van concerten weer mogelijk is. Al het ingelegde geld wordt nu meteen gelijkelijk verdeeld over de zes musici, zij zorgen later voor vier zeer gevarieerde concerten waar de inleggers natuurlijk de eregasten zijn. Voor muziekhaters komen er speciale filmvoorstellingen ,ook toegankelijk met een vouchers. De Roos van Culemborg staat garant voor een betrouwbare afhandeling en geeft ook nog een bonus: wie 100 euro of meer inlegt is meteen ook eeuwig aandeelhouder van de Roos (waarde 25 euro).

We verwachten dat velen de muziekcultuur van Culemborg een hart onder de riem willen steken. Het plan is goed voor je zelf (mooie concerten) en goed voor musici (vooruit betaald). Toezeggingen: cultuurinculemborg@kpnmail.nl info: Rieks Hoogenkamp, 0345-778855, hoogenkamp@ziggo.nl

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden