Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Bouw 29 duurzame woningen

Culemborg - Aan de Otto van Reesweg en de Gelddijk in Culemborg bouwt Woningstichting KleurrijkWonen 29 nieuwe duurzame woningen.

Vorig jaar zijn de sterk verouderde woningen en garageboxen die er stonden gesloopt en nadat in maart het grondwerk klaar was is vorige week met het heiwerk begonnen. Dat geeft natuurlijk enige overlast maar eerder stond een onjuist bericht in deze courant dat dit werk stilgelegd zou zijn in verband met trillingen. 

Dat klopt niet, de aannemer Ouwehand is juist volop bezig en eind deze week zitten alle palen in de grond. Daarna wordt begonnen met de fundering en vanaf mei worden de woningen zichtbaar. Deze worden voor een belangrijk deel in prefab elementen aangeleverd om de bouwtijd en overlast voor de buurt zo veel mogelijk te beperken. 

Tot na de zomer is men met de buitenzijde bezig en daarna begint de afbouw. Naar verwachting wordt aan het eind van het jaar het terrein afgewerkt, de woningen zullen volgens de planning begin 2021 klaar zijn. Dan staan er 13 levensloopbestendige en 16 mooie gezinswoningen en worden de nieuwe bewoners verwelkomt. Als laatste wordt in overleg met de nieuwe huurders de binnentuin ingericht. De aanleg daarvan zal in het voorjaar van 2021 gereed zijn.

Wanneer u vragen heeft over het bouwproject of voor een woning in aanmerking wilt komen kunt u contact opnemen met Daniëlle Koet van KleurrijkWonen, zij is bereikbaar via d.koet@kleurrijkwonen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden