Logo culemborgsecourant.nl

"Gaat iedereen dit jaar op vakantie?''

''We missen de flyerperiode en bereiken de kinderen niet.''

Evert Scheffer

Voor de organisatie van de Betuwse Jeugdkampen (BJK) is deze periode gewoonlijk dé tijd dat de pr-activiteiten voor het zomerkamp worden opgetuigd. Posters en flyers worden gemaakt en vinden hun weg door de hele Betuwe. Waar veel jeugd komt, hangen rond deze tijd steevast de opvallende pr-uitingen van de BJK.

CULEMBORG - Nu is het natuurlijk allemaal anders. Plekken waar veel jeugd komt en waar de pr-machine van de stichting Betuwse Jeugdkampen op volle toeren had moeten draaien, zijn gesloten. " De Betuwse jeugdkampen die dit jaar niet door zouden kunnen gaan? In eerste instantie hadden we niet de gedachte dat dat in gevaar zou komen'', zegt Mechelien Wolderingh, voorzitter van stichting Betuwse Jeugdkampen. ''Maar toen de scholen dichtgingen en er niemand meer in de sportkantines mocht komen, ging er bij ons natuurlijk ook een belletje rinkelen. Van week tot week veranderde alles en natuurlijk kreeg ook stichting BJK ermee te maken. Maar helemaal stoppen en de zes weken kamp voor de jeugd van 9 tot 13 jaar nu al definitief afblazen? ''Nee, dat is zeker (nog) niet aan de orde'', benadrukt Mechelien Wolderingh. ''Als alles straks weer open gaat en het leven weer een normalere vorm aanneemt- en dat hoopt iedereen natuurlijk heel erg- verwacht ik dat we kunnen gaan.'' Op financieel gebied lijdt stichting Betuwse Jeugdkampen gelukkig geen grote verliezen. De inventaris - tenten, keukenapparatuur en wat al niet meer- ligt netjes opgeslagen in containers op het kampterrein bij St. Anthonis. ''Qua organiatie houden wij ook 1 juni aan'', vertelt de voorzitter van de BJK. ''Dan gaan onder andere ook de bestellingen van het eten de deur uit. Gaan de kampen door, dan is dat geregeld en gaan ze toch niet door, dan kunnen we dat afzeggen''.

Kinderen bereiken

Het enige probleem waar stichting Betuwse Jeugdkampen op dit moment tegenaan loopt is dat de kinderen niet worden bereikt. En daarnaast natuurlijk de vraag of iedereen deze zomer wel op vakantie gaat. Het bestuur van de stichting heeft nu besloten dat ouders hun kind/kinderen gewoon kunnen aamelden (zie daarvoor www.betuwsejeugdkampen.nl). Gaat alles door en komt het leven weer op gang, dan gaan ook de zes kampweken voor verschillende leeftijdscategorieën gewoon door. En valt het - door het coronavirus- tegen die tijd toch allemaal tegen, dan krijgt iedereen die zicht aangemeld gewoon zijn/haar geld terug. Per kampweek (leeftijdgerelateerd) is er plaats voor 52 kinderen, die worden begeleid door 14 vrijwilligers. ''Laten we de berichten afwachten en hopen dat ouders toch van zin zijn hun kroost aan te melden'', zegt Mechelien Wolderingh. Dat zou dan betekenen dat er ook weer betere tijden aanbreken. Dus kijk op de website en meld je voor de zekerheid toch alvast aan!!

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden