Logo culemborgsecourant.nl


Focus'07 keeper Thimo Derks
Focus'07 keeper Thimo Derks (Foto: Marco D)

Jonge keeper Derks moet Focus'07 behoeden voor degradatie

Culemborg - Tussen de palen van Focus'07 staat sinds de winterstop een jonge doelman; Thimo Derks, zoon van oud UVV-Keeper Marco Derks verdedigt het doel van de club uit Parijsch. Derks Junior werd in de winterstop verrast door zijn trainer Ranshuysen of hij klaar was voor de overstap. Het antwoord liet zich raden.

Hoe verliep de periode van jouw overstap naar het 1e elftal?

kort voor de winterstop vroeg de trainer mij wat ik ervan zou vinden om in het eerste van Focus '07 te spelen omdat de 2de keeper op dat moment geblesseerd was. Ik wist mijn antwoord gelijk, mijn doel is altijd geweest om het eerste team van mijn club te halen.

Hoe verliep jouw debuut?

Mijn debuutwedstrijd was tegen Desto 1, het was een zware wedstrijd tegen een goed voetballend team waar wij eerder al een pak slaag van hadden gehad. Maar de strijdlust die wij die dag vertoonde was geweldig. De eindstand was 1-1, wat een goed resultaat was voor ons. Ik speelde een goede wedstrijd met een paar goede reflexen en met name de corner na de 1-1 die ik mooi wegwerkte. Ik ben erg tevreden met de prestatie die ik heb geleverd die wedstrijd en hoop dit heel erg lang door te zetten.

Hoe kom je deze voetballoze periode door?

Ik heb nog genoeg te doen deze voetballoze periode. Ik zit nog steeds op school en ben druk bezig met mijn school examens en de voorbereiding op de eind examens. Ook probeer ik zoveel mogelijk te bewegen om een beetje ritme te behouden en fit te blijven.

Wat zijn jouw ambities voor de komende jaren?

Mijn plan voor het nieuwe seizoen is om te promoveren met Focus '07. Ik heb geen plannen om naar een andere club te gaan op moment en wil mezelf eerst doorontwikkelen voordat ik naar andere opties ga kijken.

Hoe heb je de verschillen ervaren tussen de Jo19 en het 1e elftal?

De verschillen zijn best groot, bij de trainingen merk je dat alles op 100% gaat en niemand zich inhoud wat zorgt voor hele intensieve trainingen, waar je bij de jeugd soms nog grapjes kan maken is het bij de senioren veel serieuzer. De tegenstanders zijn ook groter en sterker natuurlijk waardoor je je spel een beetje moet aanpassen wat de stap naar het senioren voetbal wel wat ingewikkelder maakt. De wedstrijden zijn heel erg anders, bij de wedstrijden komen veel mensen kijken en speel je niet meer voor de lol maar gaat het echt om prestaties.

www.fcculemborg.nl

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden