Logo culemborgsecourant.nl


Decor Niet afgelast
Decor Niet afgelast (Foto: eigen foto)

Culemborgse artiesten schitteren online bij Niet afgelast

Culemborg - Dinsdag bedacht, woensdag besproken en donderdag uitgevoerd. In drie dagen hebben Studio LEK en De Gelderlandfabriek in Culemborg het gevarieerde cultuurprogramma ‘Niet afgelast’ samengesteld en live gestreamd op Facebook. Makers en deelnemende artiesten zijn dolblij met het resultaat.

Al 4600 keer (telling vrijdagmiddag) is de eerste aflevering van Niet afgelast bekeken. Culemborgers en andere belangstellenden keken rechtstreeks of later, alleen of in groepen.

In ruim een uur zagen ze optredens en bijdragen van ukulelewonder Lynn Kools, meesterverteller Eric Borrias, bariton Bas Kuijlenburg, dichter Marco Houtschild en trombonist Ilja Reijngoud met slagwerker Bartho Staalman. Dj Mike Lambooij verzorgde de intermezzo’s. De uitzending werd gemaakt op Het Pleintje, een van de ruimtes van De Gelderlandfabriek. Die ruimte staat, net als de rest van de fabriek en café-restaurant una Volta, normaal bol van de activiteiten, maar ligt er verlaten bij.

Het is illustratief voor hoe heel de Nederlandse cultuur- en horecasector er nu aan toe is. Niet afgelast is een initiatief van Studio LEK van LEK Magazine en De Gelderlandfabriek en heeft als doel de Culemborgse professionals en talenten in deze onzekere tijden een podium te geven en tegelijk de Culemborgers met interesse in cultuur een gevarieerd programma aan te bieden. Zowel productieteam als artiesten werken belangeloos aan het project mee. Binnenkort wordt besloten of er een vervolg komt.

Het programma is terug te zien op de Facebookpagina van De Gelderlandfabriek.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden