Inrijden centrum Culemborg gaat geld kosten
Logo culemborgsecourant.nl


Foto: THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

Inrijden centrum Culemborg gaat geld kosten

CULEMBORG – Omdat de beweegbare palen bij het doorgaan naar het centrum al enkele maanden kapot zijn, gingen vele automobilisten die geen ontheffing hadden het centrum in. 

Door de gemeente werd een groot lichtbord geplaatst om de automobilisten erop te attenderen dat zij zonder vergunning een boete konden krijgen van 104 euro. Dit hielp niet. 

Nu heeft de gemeente er camera’s geplaatst. Om de auto gedoseerd de binnenstad in te laten gaan zijn er plantenbakken geplaatst, zodat de automobilisten weten dat zij verboden gebied in gaan. 

De maand maart krijgen de automobilisten die zonder ontheffing de binnenstad ingaan een waarschuwingsbrief. Daarop staat dat ze bij een volgende keer dat zij de binnenstad inrijden een boete kunnen verwachten van 104 euro. 

Over de plantenbakken die geplaatst zijn, zijn de meningen verdeeld. Sommigen vinden het niet mooi, sommige fietsers hebben er problemen mee. De gemeente hoopt dat automobilisten nu gewaarschuwd zijn om niet zonder vergunning de binnenstad in te gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden