Logo culemborgsecourant.nl


Boer Landry op zijn plantage in Kameroen.
Boer Landry op zijn plantage in Kameroen. (Foto: )

Eerlijke chocolade uit Kameroen

Culemborg - De Stichting Culemborg en Ontwikkelingssamenwerking (SCOS) probeert een verbinding te leggen tussen de verschillende (nieuwe) nationaliteiten in Culemborg en de ‘oorspronkelijke’ Culemborgers onder het motto ‘de Wereld in Culemborg’ (WIC).

Hiervoor gebruiken ze producten die daar worden verbouwd/gemaakt. Een voorbeeld is cacao uit Kameroen.

Maak kennis met boer Landry van de Afri-go cacaoplantage in het zuiden van Kameroen. Hij heeft een passie voor de cacao en voor zijn land. Hij wil alleen de beste kwaliteit en is al ruim vijf jaar bezig met zaadveredeling en daarmee kwaliteitsbonen.

Ze hebben met name uw financiële steun nodig om de opleiding van de verschillende cacaoboeren te verbeteren en voor de verdere ontwikkeling van duurzaam plantmateriaal; ook is er een grote behoefte aan de aanschaf van schaduwdoeken voor de jonge cacaobomen tegen de (ver)brandende zon.

Bakkerij Verhallen heeft chocoladerepen gemaakt van de cacao uit Kameroen.

Sinds de start van de actie voor dit project in september vorig jaar door verkoop van deze repen in de PKN-kerk, in enkele Culemborgse winkels en via kerstpakketten van enkele bedrijven zijn er ruim 1500 repen verkocht.

Mede door de opbrengst van dit resultaat is de coöperatie uitgenodigd om mee te doen in een stimuleringsproject voor cacaoboeren in Kameroen.

Om het project te steunen, kunt u WIC-chocoladerepen kopen, in de smaken wit, melk en puur, voor €2,50 per reep.
Deze repen zijn te koop bij bakkerij Verhallen, Tollenstraat, PLUS Giel Smits, Koopmansgildeplein, zorgboerderij ‘de Witte Schuur’, Prijsseweg en bij kaasboerderij v. Leeuwen en v. Doesburg, Hamseweg.

Bent u niet in de gelegenheid om repen te kopen in de kerk of in de winkels en wilt u de boeren van de coöperatie toch helpen om hun bestaan te verbeteren, dan kunt u uw bijdrage overmaken op bankrekening IBAN: NL82RABO0312596502 t.n.v. Stichting Culemborg en Ontwikkelingssamenwerking te Culemborg o.v.v. Kameroen.

Deze actie wordt ondersteund door:
PKN-kerk Culemborg-SCOS- bakkerij Verhallen-Buro Mc Wageningen

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden