Logo culemborgsecourant.nl

Studio LEK en De Gelderlandfabriek presenteren cultuur voor thuiszitters

Culemborg - Ook de cultuursector ligt noodgedwongen stil, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. In Culemborg hebben Studio LEK en De Gelderlandfabriek de handen ineen geslagen en bieden een online podium aan lokale professionals en talenten. Donderdagavond is op Facebook de eerste aflevering van ‘Niet afgelast’.

Vanuit de Gelderlandfabriek wordt vanaf 20.30 uur een livestream uitgezonden met korte optredens en bijdragen van trombonist Ilja Reijngoud met slagwerker Bartho Staalman, meesterverteller Eric Borrias, bariton Bas Kuijlenburg, dichter Marco Houtschild en ukulelewonder Lynn Kools, afgewisseld door dj Mike Lambooij.

Idee

Het idee voor Niet afgelast komt van Jord Visser, fotograaf en actief bij Studio LEK van LEK Magazine. Omdat Visser ook werkt voor de Gelderlandfabriek was het een logische stap om directeur Mark van Dooren te polsen. Die zag meteen de meerwaarde van zo’n uitzending. Sinds de grootscheepse maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus van kracht zijn, zijn ook in De Gelderlandfabriek alle publieksactiviteiten afgeblazen en stilgelegd en is het inpandige café-restaurant una Volta gesloten.

Sociale afstand

De organisatoren benadrukken dat voor, tijdens en na de uitzending de veiligheidsregels strikt in acht worden genomen. Naast een minimaal productieteam, zijn alleen de deelnemende artiesten aanwezig. Aanhang en publiek worden niet toegelaten. Gewerkt wordt op Het Pleintje, een plek in de fabriek waar normaal plaats is voor honderd personen.

Niet afgelast op 19 maart 2020 is van 20.30 – 22.00 uur live te zien op de Facebookpagina van De Gelderlandfabriek.

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden