Logo culemborgsecourant.nl

Leerlingen maken verkeersborden

Culemborg - Na ‘t Praathuis en de Josefschool, hebben nu ook leerlingen van de Blinkschool meegedaan aan een bijzonder verkeersproject. Met als resultaat een aantal zelf gemaakte verkeersborden en een aantal Dick Bruna-borden. 

Zo hopen zij de verkeersveiligheid rondom hun school te verbeteren. Samen met de vorige kinderburgemeester Santiago    Saija onthulde wethouder Joost Reus op 21 februari de borden. Joost Reus:   ”Ik ben blij dat de leerlingen zich hiervoor hebben ingezet. Het is heel belangrijk dat kinderen veilig naar en van school kunnen komen’’.
Rondom scholen ontstaat ’s ochtends en ’s middags verkeersdrukte. Dat kan leiden tot onveilige verkeerssituaties. Leerlingen van de Blinkschool hebben nagedacht hoe ze de situatie bij hun school veiliger kunnen maken. Onderdeel van dit project zijn de verkeersborden die zijn onthuld. Een paar borden hebben ze zelf ontworpen. Een paar andere verkeersborden met Dick Bruna figuren. Weggebruikers associëren de figuren uit Nijntje met kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat automobilisten bij het zien van deze borden rustiger gaan rijden.

Komend schooljaar
Samen met leerlingen, scholen, ouders, buurtbewoners, politie en andere betrokkenen werkt de gemeente aan een veilige schoolomgeving. Voor het schooljaar 2020-2021 is er nog plek om samen een project op te zetten. Interesse? Leerlingen of scholen kunnen mailen naar info@culemborg.nl onder vermelding van ‘veilige schoolomgeving’. Samen op weg naar veilig verkeer in Culemborg.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden