Nieuwe kinderburgemeester en kinderraad
Logo culemborgsecourant.nl


Foto:

Nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Culemborg - Op donderdag 20 februari droeg Santiago Saija zijn ambtsketen over aan de nieuwe kinderburgemeester van onze stad: Noor El Ouasdad. Dat deed Santiago samen met burgemeester Gerdo van Grootheest. 

Noor zit in groep 6 van de Distelvlinderschool. De kinderraad koos haar als kinderburgemeester. De nieuwe kinderraad denkt het komende half jaar ook weer actief mee. Van Grootheest: “Het valt mij op dat jullie altijd aan andere mensen denken. Dat vind ik geweldig.”

Kinderburgemeester ben je voor een half jaar. In die tijd heeft de kinderburgemeester allerlei taken. Samen met de burgemeester is de kinderburgemeester bij belangrijke gebeurtenissen aanwezig.

Over de kinderraad

Alle kinderen in Culemborg kunnen meedoen aan het programma Kinderraad van de Brede School Culemborg. Dit programma bestaat uit zeven lessen over het besturen van de stad. Kinderen die aan deze lessen meedoen kunnen daarna ook in de Kinderraad van Culemborg. De Kinderraad brengt zelf een onderwerp in waarover zij willen meedenken. 

Andersom nodigt de gemeenteraad de Kinderraad ook uit om mee te denken over een onderwerp dat al op de agenda staat. De Kinderraad kiest na elke zeven lessen één van de kinderen als Kinderburgemeester.

Meedoen met de Kinderraad? Meld je aan op www.bsculemborg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Nieuwsoverzicht

Meer berichten