Logo culemborgsecourant.nl


Scholieren die de film hebben gemaakt
Scholieren die de film hebben gemaakt (Foto: Rinske van Noortwijk)

Culemborgse scholieren maken film over de oorlog

Culemborg - Mei 2017 was de première van hun eerste film ‘Helden Zonder Glorie’. Bijna drie jaar later presenteerden ze de première van deel 2.

Afgelopen zondag toonden Jurre Rinzema en Sem Hallewas hun nieuwe ‘scholieren’-productie onder de naam ‘De Weg naar de Overwinning’ in de zo goed als uitverkochte atelierzaal van het Elisabethweeshuis.

Aan de film was lang gewerkt door Jurre en Sem met twee broers, twee neven en een stel vrienden. Ze kenden elkaar allemaal van basisschool het Praathuis en vormen al jaren een hechte vriendengroep. Hun film speelt in de tweede Wereld Oorlog en geeft een spannend beeld van hoe het allemaal gegaan zou kunnen zijn.

Bescheiden nam het team bestaande uit dertien enthousiaste scholieren de lof van het publiek in ontvangst. Inmiddels zijn ze al weer even bezig met deel drie van Helden Zonder Glorie. Op de foto het volledige filmteam. O

p de eerste rij van links naar rechts: Sylvester Polak, Koen Meeuwisse, Willem Hallewas en Mees Smittenberg. Op de tweede rij Gijs Smittenberg, Daan Hallewas, Stijn van Yperen, Ilan de Buyzer, Jurre Rinzema, Daniel van Yperen, Sem Hallewas en Elek de Buyzer. Teun de Jong, die ook een belangrijk aandeel in de productie had, staat jammer genoeg niet op de foto. Hij kon er niet bij zijn omdat hij moest werken.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden