Logo culemborgsecourant.nl


Doe-Mee-Atelier in voorjaarsvakantie

Culemborg - Graven en gravinnen van Culemborg, opgelet! Doe-Mee-Atelier in het weeshuismuseum.

Zou je weleens een schilderij van jezelf willen maken? Een zelfportret dat heel apart en ook een beetje grappig is? Doe dan op woensdag 26 februari om 14.00 uur mee met het Doe Mee Atelier! Je gaat jezelf tekenen, schilderen, knippen, plakken en inlijsten. Het Doe Mee Atelier begint met een leuke ontdekkingstocht in het museum. Daar ontmoet je chique graven en gravinnen van Culemborg. Samen met Sjanne kijk je naar hun portretten. Welk verhaal kun je vertellen met je gezicht en met de kleren die je aantrekt? Samen maken we levende schilderijen.

Daarna ga je een zelfportret maken dat bijzonder en ook best grappig wordt. Eerst teken je op een ouderwetse, maar toch heel makkelijke manier een foto van jezelf over op het doek (de foto maken we in het museum). Daarna ga je op je portret tekenen, schilderen, knippen en plakken. Je geeft jezelf kleuren, haren en kleren die je op de schilderijen in het museum zag. Zo maak je van jezelf een heuse en bijzondere graaf of gravin. En natuurlijk lijst je het portret nog even in als

het klaar is. Dan kan het zo aan de muur! Deze workshop is voor kinderen (va 6 jaar) en hun ouders. En wordt gegeven door Sjanne Emans van het Elisabeth Weeshuis Museum en beeldend kunstenaar en illustrator Suzanne Huijs. Meer informatie en aanmeldingen via www.weeshuismuseum.nl .

Contact: Henriett Somlai | 0614380518 | henriett@lepke.nl

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden