Logo culemborgsecourant.nl


Op Valentijnsdag hartjes krijten op de markt in Culemborg.
Op Valentijnsdag hartjes krijten op de markt in Culemborg. (Foto: Anna Garssen)

Hartjes veroveren markt van Culemborg

Culemborg - Een enthousiaste groep mensen tekende afgelopen vrijdag heel veel hartjes op de markt in Culemborg. "Gewoon, omdat het leuk is én vanwege Valentijnsdag!", vertelde een van de deelnemers.

Ook toevallige voorbijgangers deden mee. Kinderen en ook volwassenen tekenden een hartje op de tegels. Zo kleurden ze een groot deel van de markt vol met hartjes. Dit was vrijdagmiddag en ook de hele zaterdag nog te zien voor alle winkelende voorbijgangers.

Het initiatief komt van Anna Garssen. Zij organiseert ook 2x per week 'Tekenen zonder gummen' in de bibliotheek van Culemborg. Ze zegt: "Het is zo leuk om mensen te inspireren wat vaker te tekenen. Het gaat niet om goed of fout, maar om het plezier in het tekenen. Een tekening is meer dan een paar lijnen op papier, het is een verhaal".

Anna Garssen organiseerde al eerder een hartjes-project. Dat was in Utrecht. Daar reageerden voorbijgangers ook heel enthousiast en zelfs de televisie kwam langs om dit hartverwarmende idee te filmen. Nu heeft ze ook haar woonplaats Culemborg met hartjes ingekleurd.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden