Logo culemborgsecourant.nl


Foto: THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

Oprichting scootmobielclub Culemborg

CULEMBORG - Op 14 februari is de Scootmobielclub Culemborg officieel van start gegaan. Hiermee is een lang gekoesterde wens van Jolanda van Dongen in vervulling gegaan.

Het belangrijkste doel van de scootmobielclub is om gezamenlijk tochten te maken waarbij gezelligheid de boventoon moet voeren. Daarnaast wil Jolanda mensen die nu nog te veel binnen zitten uit hun isolement krijgen. Mensen die hun huis bijna niet komen omdat ze met hun scootmobiel niet verder durven te rijden dan de supermarkt. Om mensen meer vertrouwen te geven wil de scootmobielclub niet alleen toertochten organiseren maar ook trainingen geven om meer vertrouwen te krijgen in de mogelijkheden die een scootmobiel biedt. "Het veilig deelnemen aan het verkeer heeft een hoge prioriteit. Nog te vaak gebeuren er ongelukken met een scootmobiel doordat de bestuurder niet weet hoe zich in het verkeer te gedragen of omdat men het besturen van een scootmobiel niet voldoende beheerst" benadrukt Jolanda van Dongen.

Bij de oprichting waren meerdere scootmobielrijders aanwezig die aan deze club willen deelnemen. Het initiatief van Jolanda van Dongen kan dus rekenen op een start met ruim voldoende deelnemers. Veel ideeën voor toertochten werden al aangedragen waarbij het gezellige samen zijn door iedereen werd onderschreven. Het gaat immers vooral om verbinding en het anders gebruiken van een scootmobiel. "De ritjes van huis naar de supermarkt zijn dan wel belangrijk maar er kan veel meer met een scootmobiel" aldus Jolanda.

Op 4 april om 13 uur is de eerste toertocht van de Scootmobielclub Culemborg en begint bij Bolderburen. Na een kennismaking en een praatje van Jolanda over de doelen van de scootmobielclub gaat de toertocht door Parijsch om bij de Witte schuur koffie of thee te drinken. Daarna gaat de hele stoet weer richting Bolderburen. Om deze tochten voor iedereen mogelijk te maken is deelname gratis voor scootmobielrijders. Een vrijwillige bijdrage na afloop om de kosten van de club te dekken is natuurlijk altijd welkom.

Wilt u eerst eer informatie dan kunt u een email sturen naar scootmobielclubculemborg@gmail.com of via telefoonnummer 06-21597467 (Jolanda). De laatste informatie vind u ook op de facebookpagina van Scootmobielclub Culemborg.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden