Logo culemborgsecourant.nl


Foto: THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

Carnaval in Culemborg met optocht

Culemborg - De carnavalsvereniging de Blauwlappen heeft voor het carnavalsweekend een mooi programma gemaakt voor haar leden en iedereen die het carnaval in haar bloed heeft.

De Raad van Elf, ceremoniemeester, Stadsprins Mario II en jeugdprins heeft het volgende programma voor de carnavalsliefhebbers gemaakt.

Ze beginnen op donderdag 20 februari met Ladies Night in het stamcafé De Mart, waar alleen vrouwen welkom zijn en tegen 22 uur mogen de heren aanschuiven.

Vrijdag 21 februari hebben zij vanaf 14 ur de kroegentocht, waarna in het huis van de blauwlappen de Blauwe Lantaarn de eerste carnavalsavond plaatsvindt met een Hollandse avond.

Zaterdag 22 februari vindt vanaf 12.49 uur de carnavalsoptocht plaats met vertrek vanaf het Mariahof, en gaat de stoet via bloemenwijk, Ter Weijde richting de Markt waar op het bordes door burgemeester Gerdo van Grootheest de stadssleutel wordt uitgereikt aan de stadsprins en de leutel van de Binnenpoort aan de jeugdprins, waarna de jeugd carnaval mag vieren in de Blauwe Lantaarn. Daar vindt 's avonds ook de tweede avond plaats met als thema "Après Key Party" vanaf 20.30 uur.

De volgende ochtend is het frühshoppen met het Kon. Stedelijk Muziekkorps Concordia o.l.v. Henk Houben gevolgd met een carnavalsmiddag voor de jeugd van de Blauwlappen.

Maandag 24 februari wordt ook een drukke dag voor de Blauwlappen met 's morgen het Stichting Vrijstadcarnaval met een play-back show voor de verstandelijk gehandicapten. In de middag worden de ouderen van Clemborg uitgenodigd, terwijl 's avonds de laatste carnavalsavond is met als thema "Sjloes Party".

Alle avonden beginnen om 20.30 uur en de Blauwlappen zullen er voor zorgen dat het vier fijne en plezierige dagen zullen worden met halverwege de avond optredens van diverse artiesten met hun carnavalsliedjes.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden