Logo culemborgsecourant.nl


Pia straalde altijd op haar school
Pia straalde altijd op haar school (Foto: @cuttertwee)

Pia Olij werkte 42 jaar op basisschool

Culemborg - Op 22 februari organiseert een groep oud-collega’s een afscheidsfeest voor Pia Olij vanwege haar pensionering. Dit feest zal plaatsvinden in de school aan de Schoolhof in Culemborg.

Afgelopen zomer werd de Daltonschool aan de Schoolhof, in de Culemborgse wijk Achter de Poort, gesloten. De school is inmiddels in gebruik door de Julianaschool en de SKPC. Pia Olij heeft 42 jaar gewerkt op deze school, voornamelijk in groep drie. De school heeft de afgelopen decennia meerdere namen gehad: Witteveenschool, de Wiekslag, De Regenboog en als laatste, de afgelopen 10 jaar, Daltonschool Culemborg.

Pia heeft al die tijd op deze school gewerkt als juf. Zelf zei ze altijd: ‘de school is mijn leven’. Reden genoeg om bij haar pensionering stil te staan! Pia heeft al deze jaren met enorme inzet gewerkt om goed onderwijs te geven aan de Culemborgse kinderen in de wijk Achter de Poort. Vele Culemborgse kinderen hebben leren lezen van juf Pia.

Pia begon in een tijd dat de basisschool nog lagere school heette en waarbij de kleuters nog les kregen in een apart gebouw vlakbij de school. In 1985 werd de kleuterschool samengevoegd met de lagere school tot basisschool. In die tijd lagen de banen niet voor het oprapen voor leerkrachten. Pia was een van de vele kandidaten die solliciteerde. Nadat ze werd aangenomen was ze op slag verliefd op het karakteristieke schoolgebouw.

Wat Pia kenmerkt is dat ze al die jaren positief en vol energie les heeft geven. Schoolontwikkelingen trad ze altijd betrokken en energiek tegemoet. Met name de ontwikkeling van de school naar een daltonschool, waarbij het accent kwam te liggen bij zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken bij leerlingen, heeft ze omarmd. Pia liet geen kans liggen om de school goed voor het voetlicht te brengen. De daltonwinkel die werd opgezet met leerlingen van de school is daar een prachtig voorbeeld van. Dit initiatief werd destijds landelijk geprezen door de Algemene Onderwijsbond.

Mocht u Pia de hand willen schudden, dan bent u van harte uitgenodigd op 22 februari om 14:00 uur in het schoolgebouw aan de Schoolhof. Het verzoek is wel om u aan te melden. Dat kan via het mailadres: afscheidpia@gmail.com

Meer berichten