Logo culemborgsecourant.nl


Ongeluk op de werkvloer eist gepaste actie

Culemborg - Herken je het, een ongeval op de werkvloer met (blijvend) letsel als gevolg? We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit, maar weten we er wel naar te handelen? Toen het Rode Kruis aan Visscher PGH Autogroep de vraag stelde, samen een draaiboek te maken voor een incidenten oefeningen avond, was de reactie dan ook zeer positief.

Maandagavond 3 februari was het zover. De stroom viel uit in de werkplaats in Culemborg terwijl er volop gewerkt werd, de gevolgen waren enorm. Voor de 2 aanwezige BHV'ers van Visscher PGH waren de ernstige letsels niet te overzien. Zij riepen dan ook gelijk de hulp in van Rode Kruis Culemborg, die met grote getalen naar de werkplaats aan de Pascalweg gesneld kwamen om gezamenlijk actie te ondernemen.

De slachtoffers waren vooraf allen perfect gegrimeerd waardoor de echte pijn bijna voelbaar was.

De vrijwilligers van het Rode Kruis werden in staat gesteld de door hun geleerde oefenstof nu echt in praktijk brengen en de BHV-medewerkers van Visscher PGH Autogroep prima medisch te begeleiden. De avond werd afgesloten door gezamenlijk te evalueren en hierbij werden er mooie tips en trucs met elkaar gedeeld.

Helaas zijn de genoemde voorbeelden reëel te noemen. Bij Visscher PGH Autogroep zijn ze, door samen met het Rode Kruis praktijk gericht te trainen, beter voorbereid op mogelijke gevaren op de werkvloer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden