Logo culemborgsecourant.nl

Culemborgse Reddingsbrigade oefent

Culemborg / Ochten - Op zaterdag 8 februari heeft de bemanning van onze reddingseenheid een leerzame NRV (Natinale Reddings Vloot) oefening gehad in de ondergelopen uiterwaarden bij de Waal in Ochten.

Het oefendoel: varen en in kaart brengen van ondergelopen gebied is uitgebreid behandeld. Bijzonder detail was dat er boten en bemanning uit verschillende veiligheidsregio's kwamen. De Reddingsbrigades kwamen uit: Midden West Brabant, Zuid Holland Zuid, Gelderland Zuid en Hollands Midden. De brandweerboot kwam vanuit Limburg Noord.

Het ondergelopen gebied staat vol met hekken, bomen, prikkeldraad en andere zowel drijvende als gezonken obstakels. Een mooie mogelijkheid om te oefenen met dank aan Waterschap Rivierenland.

Op zondag 9 februari werd er een extra oefening ingepland i.v.m. het hogere water en het stormachtige weer in de lek bij Culemborg. Ook in deze omstandigheden moet ons team inzetbaar kunnen zijn, dus moet er ook getraind worden. Naast dat het een serieuze bezigheid is, blijft het natuurlijk ook gewoon erg leuk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden