Logo culemborgsecourant.nl


Judith viert verjaardag snoeihard

Culemborg - Waar in de regel vrouwen van vijftig afbouwen, gaat dat niet op voor Judith Jobse die haar vijftigste verjaardag in de Gelderlandfabriek op zaterdag 22 februari vanaf 20.30 uur snoeihard rockend gaat vieren met een not dead vet concert Deze mijlpaal is een bezoekje waard aan het muzikale duo Judith en haar partner Rik Snel.

Het concert is met een heuse band, met als bandleden: Judith Jobse (zang), Sandy van der Weijden (zang), Erik van Gelderen (gitaar), Hans van der Heide (gitaar), Daniel Huijben (bas) en Michael de Graaf (toetsen).

De Culemborgse Jobse is geen onbekende in muziekland. Vanaf haar 22ste zat zij in verschillende bands met als hoogtepunt drie keer de prijs voor beste zangeres bij de bandjeswedstrijd de Parel van de Betuwe. Toen de Voice of Holland nog niet was uitgevonden won zij bij Your 'Big Break' met haar nummer 'You'. Dit nummer stond wekenlang bovenin de hitparade, waarvoor ze een gouden plaat en een TMF-award ontving. In 2004 greep ze nét naast de eerste plaats van het Nationaal Songfestival.

Internet protest hit

Het nummer 'You' opende de deur naar de wereld van glitter en glamour. Jobse: "De optredens en het geld stroomden met bakken binnen maar ik was niet gelukkig." Ik moest een imago aannemen dat helemaal niet bij mij paste. Het toppunt was dat mijn manager bij mij thuis commentaar had op het verschonen van de luiers van mijn kind, waarbij mijn nagels wel eens beschadigd konden worden. Toen ik ook nog mijn haar zwart moest verven en een aangepast kapsel moest nemen ging de lol er snel vanaf." In 2003 bracht Judith haar protestlied tegen de oorlog in Irak 'Fools rule the World' uit. Dit politieke statement werd haar niet in dank afgenomen door de Amerikaanse platenbonzen en werd het einde van haar commerciële carrière, echter het nummer werd wel een internet protest hit.

Armin van Buuren

"Ik had het gevoel geleefd te worden, en toen EMI zich van mij afkeerde door mijn politieke statement, begon voor mij in 2004 een tijd van bezinning"', zegt ze. Jobse ging de kost verdienen als zangers in coverbands, en daar ontmoette ze drummer Rik Snel. Hoewel zij had gezworen na twee mislukte huwelijken nooit een relatie meer aan te gaan met een muzikant, is zij alweer vijftien jaar gelukkig met Rik. Snel: "Toen wij een relatie kregen was het al snel duidelijk dat we samen projecten zouden gaan doen." Meest in het oog springende project is het nummer 'Remember' Dit nummer was 2010 een track op de Trance top 100 van Armin van Buuren.

Jobse: "De mensen kennen mij van mijn ballads, maar ik heb twee kanten, ik zing Mantra's en ben aan de andere kant een rock bitch en wil op mijn verjaardagsfeestje helemaal losgaan op mijn guilty Rock pleasures." Op de setlist staan o.a. nummers van The Scorpions, Kiss, Foreigner tot aan AC/DC. "Ik ben apetrots dat mijn dochter Veere met haar band 'Key 4' in mijn voetsporen treedt en in het voorprogramma staat."

degelderlandfabriek.nl/events/event/muziek-judith-rocks/

(Aangeleverd door Jan Woldberg, correctie door redactie)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden