Logo culemborgsecourant.nl


Snoei bomen langs Schoutenweg

Culemborg - De gemeente Culemborg is donderdag 6 februari begonnen met het snoeien van de bomen langs de Wethouder Schoutenweg.

De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 14 februari. Tijdens de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars ter plaatse om het verkeer veilig langs de werkzaamheden te loodsen. Er wordt zoveel mogelijk buiten de spitsuren gewerkt om de verkeersoverlast te beperken.
Vaar voeren de gemeenten de snoeiwerkzaamheden uit in de winter maar voor veel soorten bomen is het eigenlijk het beter om deze in de zomer te snoeien. Dan zijn namelijk alle levensfuncties van de boom volop actief en kan het afweermechanisme de 'snoeiwond' het snelst genezen. Dat er toch in de winter wordt gesnoeid heeft voornamelijk een aantal praktische redenen: er is minder snoeiafval, door de kale takken is de vorm van de boom te zien en vaak is er ook gewoon meer tijd voorhanden dan in de zomer. Bomen die absoluut niet in de winter mogen worden gesnoeid zijn de berk, esdoorn, haagbeuk, kastanje en walnoot.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden