Logo culemborgsecourant.nl


Dames T&P Sport in actie

Culemborg - Zaterdag 1 februari deden een aantal dames van T&P Sport mee aan de tweede rayon wedstrijd van het seizoen in Culemborg.

Als eerste mochten de jonge talenten van de vereniging uit Ommeren laten zien waar ze hard voor hadden getraind. Marloes heeft lang geoefend op de buikdraai en wist deze te tonen tijdens de wedstrijd. Deze ging zelfs zo goed dat ze te veel vaart over had en niet anders kon dan even een voetje aan de grond te zetten. Marloes werd beloond met een 13e plek.

Faye turnde een nette vloeroefening en ook voor Evelien was vloer haar sterkste onderdeel. Deze dames eindigden respectievelijk op een 14e en 15e plek. Alle drie de jonge turnsters hebben zichzelf verbeterd in het hanteren van de wedstrijddruk als de uitvoering van hun oefeningen. Loïs heeft zichzelf ook goed verbeterd sinds de vorige wedstrijd en heeft een stabiele wedstrijd geturnd. Zeker op vloer heeft ze mooie dingen laten zien en ze eindigde op een mooie 9e plek. Toen was het de beurt aan Eline om de beste kant van zichzelf te laten zien.

Dit heeft ze erg goed gedaan want ze wist met haar hoge concentratie en doorzettingsvermogen de 1e plek te bemachtigen. Ten slotte mochten de senioren dames de wedstrijdvloer op. Rowena, Kyara, Willemijn en Jasmijn kwamen alle vier in hetzelfde niveau uit en konden elkaar daardoor tijdens de training uitdagen en tijdens de wedstrijd amicaal aanmoedigen. Rowena liet zien dat ze niet misplaatst is tussen de senioren, en wist met haar zeer nette uitvoeringen op alle toestellen een 2e plek te behalen. Kyara heeft risico genomen op vloer wat positief voor haar uitpakte.

De pittige sprongenserie wist ze met hoge energie uit te voeren en samen met de zeer strakke vertoning kreeg ze een onverwacht hoge score op vloer. Op balk had Kyara letterlijk een puntje laten vallen maar ze eindigde toch op een mooie 9de plek. Daarentegen wist Willemijn haar concentratie te behouden en zenuwen te bedwingen op het onderdeel balk waarmee ze op dit toestel de 3e plek behaalde.

Helaas was het gevoel op vloer even weg waardoor ze wat punten miste. Willemijn behaalde een 13e plek. Jasmijn zette haar beste beentje voor in deze eerste wedstrijd na een halfjaar weg geweest te zijn. Ze had twee trainingen om haar niveau te peilen en te verbeteren en dat bleek niet tegen te vallen. Het voor haar moeilijkste onderdeel vloer had het meeste te lijden van de lange afwezigheid, maar met de andere toestellen kwam ze nog goed mee. Jasmijn eindigde uit op een 18e plek.

Meer berichten