Logo culemborgsecourant.nl


Muziekensemble Gottfrid van Eck
Muziekensemble Gottfrid van Eck

Alhambra Revisited

Culemborg - Het muziekensemble van Gottfrid van Eck, met musici en muziek uit de westerse, Joodse en Arabische cultuur, brengt in een virtuoze muziek-theatervoorstelling oude volksverhalen rond het Alhambra opnieuw tot leven.

Dit beroemde Moorse paleis in de stad Granada (Spanje) was in de middeleeuwen een plek waar moslims, joden en christenen met elkaar botsen, maar er was ook sprake van culturele uitwisseling en religieuze verdraagzaamheid. Verhalen, poëzie en muziek speelden hierbij een belangrijke rol. Het muziekensemble bestaat uit Gottfrid van Eck (verteller, klarinet), Monique Lansdorp (viool), Rolinha Kross (zang) en Haytham Safla (luit).

Om deze bijzondere voorstelling naar Culemborg te halen hebben de Raad van Kerken Culemborg, de RK Suitbertusparochie, de Marokkaanse moskee (Taqwa) en de Turks Culturele Stichting Culemborg de handen ineengeslagen. Het Cultuurfonds Culemborg en het Buurtpanel Culemborg verlenen financiële steun. Deze voorstelling is een van de activiteiten die de Raad van Kerken Culemborg dit jaar organiseert als viering van haar 50-jarig bestaan. De RK Suitbertusparochie werkt dit jaar aan het thema ‘Bruggenbouwers’.

Locatie: Open Hof, Beethovenlaan 2 Culemborg,

20 februari 2020, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Toegang vrij, een financiële bijdrage is welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden