Logo culemborgsecourant.nl


Vijfmaal eremetaal voor Hellas Turnsters
Vijfmaal eremetaal voor Hellas Turnsters (Foto: Hellas Tiel)

Vijfmaal eremetaal voor Hellas Turnsters

Culemborg - Zaterdag was de tweede plaatsing wedstrijd voor divisie 4 en 5 in Culemborg. Tweemaal goud, eenmaal zilver en twee bronzen medailles is een mooie opbrengst van de dag.

Esmee van Mourik steeg boven zichzelf uit. Ze heeft nieuwe elementen laten zien en angsten overwonnen. Met het hoogste cijfer op brug en balk, kreeg ze verdiend een gouden medaille. Teamgenoot Yeliz volgde haar op de voet maar een val van balk deed haar net naast het erepodium eindigen. Voor haar goede prestatie kreeg zij een bronzen medaille voor plaats 4. Bridget Dul voelde zich niet helemaal fit, maar turnde een nette wedstrijd.

Met het hoogste cijfer op balk mocht ze een gouden medaille in ontvangst nemen. Ook Iris van Mourik turnde een sterke en stabiele wedstrijd. Net als de vorige wedstrijd kreeg ze het zilver omgehangen. Waar Francis Haring de vorige wedstrijd net naast het erepodium eindigde, mocht ze nu plaats nemen op de 3de plek. Isa Stronks turnde een keurige wedstrijd, met een nieuwe element op vloer. Ze eindigt net naast het podium op de 6de plek. Femke Smit turnde een goede wedstrijd op drie toestellen, maar liet op brug teveel punten liggen, hierdoor eindigt ze op de 7de plek.

Meer berichten