Logo culemborgsecourant.nl


Foto: THEO VAN DAM FOTOGRAFIE

Immaterieel erfgoed Verhalenvertellers

CULEMBORG – Verhalenvertellen is de nieuwste aanwinst voor de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Op zaterdag 25 januari vond in de Gelderlandfabriek in Culemborg de officiële bijschrijvingshandeling plaats.

Deze werd verricht door de directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed, Leo Adriaanse en de voorzitter van de Federatie Nederlandse Vertelorganisaties, Raymond den Boestert. Daarnaast werd het certificaat van bijschrijving ter ondersteuning getekend door Peter van Duijvenboden namens de Stichting Lezen en Theo Meder onderzoeker aan het Meertens Instituut en Hoogleraar Nederlandse Volksverhalen en Vertelcultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Sinds ongeveer 25 jaar groeit de belangstelling voor de vertelkunst in Nederland. Juist in de veranderende en globaliserende wereld waarin we leven geeft het vertellen en luisteren naar verhalen ons richting, inzicht en inspiratie. Doordat het onze verbeelding prikkelt helpt het ons de samenleving waar wij deel van uitmaken te duiden en beter te begrijpen. Verhalen geven ons een inkijk in de leef- en belevingswereld van de ander en door er samen naar de luisteren werkt het sterk verbindend. 
De bijschrijving is dan ook een enorme impuls om het vertellen van verhalen in Nederland verder te professionaliseren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden